Nieuwe PlaneetZee-wedstrijd daagt scholen uit te werken rond EU Mission Ocean & Waters

escape room kllimaat & oceaan
Jerome Romme | Shutterstock

Het Vlaams Instituut voor de Zee lanceert een nieuwe scholenwedstrijd! Speel op school een heuse escape room over klimaat en de oceaan. Alle materiaal hiervoor ontleen je bij het VLIZ. Ga nadien aan de slag met één van de 3 thema’s die de EU Mission Ocean & Waters aanrijkt: de vervuiling bannen, de biodiversiteit versterken, of de maatschappij koolstofarmer maken. Doel is om iets helemaal nieuw en origineel uit te werken. Een game? Een experiment? Een tentoonstelling? Een festival? Alles kan! Verras ons!

Het schooljaar 2023-24 belooft spannend te worden! Is het niet door de nieuwe eindtermen en leerplannen, dan wel door de nieuwe scholenwedstrijd van PlaneetZee! Wie inschrijft bij het VLIZ krijgt van ons alle materiaal om een heuse escape room te spelen op school over het klimaat en de oceaan. Hoe meer kennis de groep heeft over de klimaatproblematiek, hoe sneller ze kunnen ontsnappen!  

Daarna ga je aan de slag met één van de 3 thema’s die de EU Mission Ocean & Waters aanrijkt: de vervuiling bannen, de biodiversiteit versterken, of de maatschappij koolstofarmer maken. De uitwerking laten we he-le-maal aan jullie over. Een verbeterde versie van onze escaperoom? Een vernieuwend experiment? Wie weet zelfs een game? Een coole technische constructie, een kunstwerk, folder, tentoonstelling of promocampagne? Of een heus festival op school? Verras ons! Het uitgewerkte eigen product dienen jullie (in gelijk welke vorm) in eind januari.

De top 3 van de klassen belonen we met een 'volledige dag zee' in maart 2024. Als het weer het toelaat aan boord van het onderzoeksschip Simon Stevin. Indien niet, wordt dat speurwerk in de labo’s van het VLIZ, aangevuld met een workshop aan/op zee.

De spelregels zijn eenvoudig. Registreer je als klas via deze link. Kies meteen een week in oktober, november of december waarin je de escaperoom op school kan en wil spelen. De materiaalbox krijgen jullie een week lang op school, dus verschillende klassen kunnen meedoen! Uiteraard is dit alles volledig gratis.

Meer info en inschrijven - plaatsen zijn beperkt!

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!