De Langste Dag op 29 juni: You give it a blow and it’s gone

yougiveitablowanditsgone_still03
Gwendolyn Lootens

Op zaterdag 29 juni organiseren KAAP en MU.Zee De langste Dag.  Van zonsopgang tot zonsondergang kun je in Oostende terecht voor wandelingen met performances van kunstenaars langsheen het parcours. Zo ook de performance ‘You give it a blow and it’s gone’ dat beeldend kunstenaar Gwendolyn Lootens ontwikkelde in samenwerking met o.a. het VLIZ.

Op enkele van de wandelingen kun je het beeldende werk van Gwendolyn Lootens ontdekken dat ze ontwikkelde in samenwerking met o.a. wetenschapster Marine Severin van het VLIZ. Lootens' werk bestaat uit een continue stroom van tekeningen, video's en situaties. 

Ze transformeert haar audiovisuele taal in vluchtige performances op het strand waarbij deelnemers worden uitgenodigd om mee de relatie aan te gaan met eenvoudige materialen zoals touw, papier, kleuren en vormen in interactie met de waterlijn, de wind, het licht. Een metaforische dialoog tussen de mens, de zee en de abstracte taal van Lootens' oeuvre, is daarmee een zoektocht naar gedeelde tijd en een gemeenschappelijk gebaar van veerkracht. De participatieve situaties van Gwendolyn Lootens ontdek je op de geleide wandelingen van 5:15, 11:30, en 15:00, en starten aan de koninklijke gaanderijen. 

Naast de situaties op het strand, kun je in de Koninklijke Gaanderijen in de zogenaamde ‘toolbox’ doorlopend (8:00 - 20:00) videowerk en andere visuele elementen uit Lootens' werk bekijken. Meer op de instagram @gwendolynlootens.  

Aan het eind is iedereen welkom om ervaringen over de zee te delen. De interactieve situaties, die de band met de zee en met elkaar versterken, zullen het wetenschappelijk onderzoek van omgevingspsycholoog Marine Severin voeden. Lees hier meer over Marine's onderzoek. 

De performances 'You give it a blow and it’s gone' worden later nog hernomen op Theater aan Zee in Oostende, 10 dagen lang tussen 3 en 10 augustus.  

Boek je ticket voor 'De langste dag'

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!