Door de wind: belevingsexpo en boek boordevol energie

Expo 'Door de wind' in Fort Napoleon
Fort Napoleon

De kracht van wind gevat in de boeiende belevingsexpositie ‘Door de wind’ in Fort Napoleon in Oostende. Nog tot eind september ontdek je op een interactieve manier het traject van windturbine tot brandende lamp.

Deze interactieve tentoonstelling biedt een unieke kijk op de dynamische wereld van duurzame energie. Bezoekers worden meegenomen op een ontdekkingsreis door de windparken in de Noordzee. Ze ontdekken hoe elektriciteit van offshore windturbines aan land komt en leren over het belang van innovaties zoals het Prinses Elisabeth Eiland. Dit wordt een kunstmatig eiland voor de kust van Oostende, ontworpen om energie van windparken op zee naar het vasteland te transporteren. Tijdens deze tentoonstelling staan ontdekking en beleving centraal. De expo is gericht op families met kinderen van 6 tot 12 jaar.

De basis van de tentoonstelling is het gelijknamige boek ‘Door de wind’ van uitgeverij Stratier. Auteur Sarah Devos vertelt het verhaal van wind tot brandende lamp. De illustraties van Davien Dierckx brengen dit verhaal tot leven. 

Bezoek de expo

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!