Bezoek VLIZ virtueel: spitstechnologie in het Marine Robotics Centre

Technici aan het werk in het Marine Robotics Centre
VLIZ | Benito Dewaegemaeker

Tot voor kort stond voor iedereen met een interesse voor de zee ─ van wetenschappers over bedrijven tot geïnteresseerde burgers ─ de deur van het VLIZ wagenwijd open. Helaas maakten de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende maatregelen een bezoek een pak moeilijker. Nochtans staat het VLIZ niet stil en willen we onze voortgang graag met jullie delen. In de speciale zesdelige videoreeks ‘Bezoek VLIZ virtueel’ belichten we een selectie van nieuwigheden en VLIZ-faciliteiten die wegens corona niet of moeilijk toegankelijk zijn. Want als jij niet naar het VLIZ kan komen, dan brengen wij het VLIZ wel naar jou!

Tussen mei en november serveert Testerep magazine je elke maand een filmpje uit de reeks ‘Bezoek VLIZ virtueel’. In de vijfde aflevering nemen we je mee op een rondleiding in het eerste zeerobotcentrum van de Lage Landen.

Met het Marine Robotics Centre, dat sinds 2019 volledig operationeel is en beschikt over 3 zeegaande robots, toont het VLIZ zijn ambitie om uit te groeien tot een internationale kennishub voor ‘mariene autonome systemen’. Het centrum werd opgericht met de steun van de Vlaamse overheid.


Het Marine Robotics Centre – Mariene technologie
VLIZ

De filmpjes zijn Engelstalig ingesproken, maar zijn zowel in het Nederlands als het Engels ondertiteld.

Bekijk alle filmpjes uit de reeks 'Bezoek VLIZ virtueel'

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!