Hoe de Vlaamse aquacultuur verduurzamen?

Na een jaar van virtuele contacten, is het jaarlijkse symposium van het Vlaams Aquacultuur Platform op 29 oktober dé unieke gelegenheid en ontmoetingsplaats om contacten te leggen met sectorgenoten, ideeën uit te wisselen en kennis te maken met lopende projecten. Gastheren van dienst zijn De Blauwe Cluster en VLIZ.

Deze editie gaan we dieper in op de uitdagingen rond verduurzaming, een thema waar ook de Vlaamse aquacultuursector niet omheen kan. Niet alleen Europa stuurt de industrie met de Green Deal richting ‘vergroening’, maar ook de consument gaat milieubewuster voeding aankopen. In aquacultuur heeft het gebruik van water, energie, voedsel, … een impact op het milieu. Hoe kunnen we deze impact verminderen? Hoe kunnen we duurzaamheid meten? Wat is de economische waarde ervan? Kan je door samenwerking beter presteren?

Deze en andere vragen willen we voorleggen aan de sprekers op het symposium. Als keynote spreker mogen we professor Grant Stentiford verwelkomen, specialist aquatische voedselproductie bij CEFAS (Centre for Environment, Fisheries, and Aquaculture Science). Van hem willen we graag te weten komen of het mogelijk is om tegelijk méér te produceren en minder schade aan dier, mens en milieu teweeg te brengen. Daarnaast inspireren nog een 5-tal sprekers van eigen bodem over verduurzaming in aquacultuur.

PRAKTISCH

Datum
vrijdag 29 oktober 2021 (14:00-18:00)

Locatie
BlueBridge, Oostende

Registratie
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht

Registreren voor het symposium

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!