Screening bioactieve moleculen uit Noordzee met geneeskundig potentieel

PROBIO vacature screening bioactieve stoffen
PROBIO | VLIZ

De Noordzee biedt een grote verscheidenheid aan organismen die potentiële bioactieve stoffen bevatten. Bij het laboratorium van prof. Tytgat (KU Leuven) loopt een vacature voor het screenen en identificeren van farmacologische target(s) met enkele binnen het PROBIO-project geselecteerde bioactieve stoffen met commercieel potentieel voor de ontwikkeling van geneesmiddelen nuttig bij de behandeling van cardiovasculaire of neurodegeneratieve ziekten, pathologieën met pijn en ontsteking. Voor onmiddellijke indiensttreding, 6 maandcontract, extra opleiding voorzien.

Meer informatie over de vacature en het PROBIO-project?

  • Lees hier het volledige vacaturebericht (Engelstalig)
     
  • Neem contact op met Prof. Dr. Jan Tytgat - Toxicologie en Farmacologie, KU Leuven: jan.tytgat@kuleuven.be | +32-(0)16-32 34 03
     
  • Het PROBIO-project ambieert om een selectie van mariene organismen uit de Belgische wateren intensief te gaan screenen op mogelijks interessante bioactieve moleculen. Het onderzoeksconsortium (VLIZ, VIB, UGent en KU Leuven) wil zo de essentiële kennisbasis verzamelen voor eventuele commerciële toepassingen in verschillende sectoren (geneeskunde, landbouw)

 

Meer details over deze vacature

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!