Bezoek VLIZ virtueel: het Vlaamse onderzoeksschip RV Simon Stevin

Luchtbeeld van het onderzoeksschip RV Simon Stevin
VLIZ | Bart De Smet

Tot voor kort stond voor iedereen met een interesse voor de zee ─ van wetenschappers over bedrijven tot geïnteresseerde burgers ─ de deur van het VLIZ wagenwijd open. Helaas maakten de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende maatregelen een bezoek een pak moeilijker. Nochtans staat het VLIZ niet stil en willen we onze voortgang graag met jullie delen. In de speciale zesdelige videoreeks ‘Bezoek VLIZ virtueel’ belichten we een selectie van nieuwigheden en VLIZ-faciliteiten die wegens corona niet of moeilijk toegankelijk zijn. Want als jij niet naar het VLIZ kan komen, dan brengen wij het VLIZ wel naar jou!

Tussen mei en november serveert Testerep magazine je elke maand een filmpje uit de reeks ‘Bezoek VLIZ virtueel’. In de laatste aflevering nemen we je mee aan boord van het Vlaamse onderzoeksschip RV Simon Stevin.

Interne en externe dienstverlenging maakt integraal deel uit van het VLIZ-DNA. Een belangrijke onderzoeksinfrastructuur die het VLIZ ter beschikking stelt is het onderzoeksschip RV Simon Stevin. In dit filmpje belichten we zowel standaard staalnameapparatuur als hoogtechnologische instrumenten aan boord van het schip die wetenschappers in staat stellen om de atmosfeer, het water en de zeebodem te bestuderen.


Het Vlaams onderzoeksschip RV Simon Stevin
VLIZ

Wil je het onderzoeksschip graag fysiek bezoeken? Dat kan op de Dag van de Wetenschap op 28 november 2021. De bemanning leidt je rond op het schip en vertelt je alles over het leven en werken aan boord. Ook een virtueel bezoek aan het schip behoort tot de mogelijkheden

De filmpjes zijn Engelstalig ingesproken, maar zijn zowel in het Nederlands als het Engels ondertiteld.

Bekijk alle filmpjes uit de reeks 'Bezoek VLIZ virtueel'

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!