Postdoc: Mariene ecosysteemdiensten & levenscyclusanalyse

Ben je een postdoctoraal onderzoeker met een specifieke achtergrond op het vlak van duurzaamheid of het mariene milieu? Dan is deze vacature bij de Universiteit Gent mogelijk wel iets voor jou!

Duurzaam beheer en gebruik van het mariene milieu is een grote uitdaging, vooral naarmate menselijke activiteiten er toenemen en diversifiëren. Voor bedrijven is het dan ook waardevol om te begrijpen en te meten welke de milieu-impact is van hun operationele activiteiten (windturbines, aquacultuur, innovatieve kustbeschermingssystemen, enz.) maar ook of deze ecosysteemdiensten leveren aan de samenleving. De postdoc gaat binnen het project SUMES ‘Sustainable Marine Ecosystem Services’ een methodologie en indicatoren voor de ecosysteemdiensten, risicobeoordeling en levenscyclusanalyse ontwikkelen om deze duurzaamheidsbeoordeling mogelijk te maken. Het model baseert zich hiervoor zijn op case studies in de Noordzee in samenwerking met Vlaamse bedrijven.

Vacature voor een postdoc met een proefschrift in een milieutechnisch gerelateerd vakgebied en met een technische achtergrond en/of affiniteit in duurzaamheidsanalyse. Kennis en expertise van processen in het mariene milieu is een plus, evenals ervaring met methoden als ecosysteemdiensten en risicoanalyse. Contract voor 1 jaar (verlengbaar) bij de onderzoeksgroep Sustainable Systems Engineering (STEN) van het Department Groene Chemie en Technologie (UGent). Solliciteren moet voor 1 november.

Meer over deze vacature

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!