Dr. Edouard Delcroix Aanmoedigingsprijs 2021

zeeraket op het strand
Pexels | Olga Lioncat

Deze internationale wetenschappelijke aanmoedigingsprijs – ter waarde van 2500 EUR – is bedoeld voor een jonge onderzoekers aan de start van hun onderzoekscarrière, en dat ter bekroning van wetenschappelijk onderzoek in het ruime kader van de oceaan en de menselijke gezondheid. Nieuw is dat deze prijs vanaf nu elk jaar wordt uitgeschreven door vzw HYDRO en VLIZ. Inschrijven kan tot 20 januari 2022.

Deze prijs is de nalatenschap van Dr. Edouard Delcroix (1891-1973), een Belgisch orthopedisch chirurg en een pionier in de thalassotherapie. Het was zijn wil dat het bedrag werd besteed aan het bevorderen van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek die een significante bijdrage levert aan (1) een betere kennis van de potentiële gezondheidsvoordelen van mariene ecosystemen (bv. het "Blue Gym" effect, de exploratie van mariene biodiversiteit, thalassotherapie en functionele revalidatie in zeewater) en aan (2) oplossingen voor menselijke aandoeningen die te maken hebben met het mariene milieu (vb. schadelijke algenbloei en andere biogene giftige stoffen, eutrofiëring, de transmissie van pathogenen en chemische stoffen en de impact van menselijke activiteiten zoals aquacultuur).

Nieuw is dat de aanmoedigingsprijs vanaf nu jaarlijks zal toegekend worden. De prestigieuze internationale Dr. Edouard Delcroix Prijs, ter waarde van 25.000 EUR en ter bekroning van een rijke carrière van een senior onderzoeker of onderzoeksteam actief in het veld van menselijke gezondheid en de oceaan blijft de driejaarlijkse frequentie behouden en zal terug uitgeschreven worden in 2022.

De aanmoedigingsprijs is voorbehouden aan kandidaten afkomstig uit lidstaten van de Raad van Europa, en recent (in 2019 of later) hun masterdiploma behaalden. Kandidaten worden verzocht hun inschrijvingsformulier, wetenschappelijk rapport en cv in te indienen vóór 20 januari 2022.

Meer informatie en reglement

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!