Een overzicht van openstaande vacatures in de mariene onderzoekswereld

koolstofsequestratie door coastal wetlands
UAntwerpen | Ecosphere

Diverse mariene onderzoeksgroepen in België hebben vacatures lopen voor doctoraatsstudenten of wetenschappelijk medewerkers. Wij geven een overzicht. Vaak is snel reageren noodzakelijk.

Vastleggen van koolstof door kustmoerassen wereldwijd (UAntwerpen)

De onderzoeksgroep Ecosphere van de Universiteit Antwerpen zoekt een enthousiaste doctorandus om onderzoek te doen naar de capaciteit van kustmoerassen (schorren en mangroven) bij het sequeneren van koolstof in tijden van klimaatwijziging en zeespiegelstijing. Een combinatie van modeleerwerk, labo-analyses en veldwerk in schorren in Nederland en USA. Voor masters in de biologie, bio-ingenieurswetenschappen, fysische geografie, oceanografie, mariene wetenschappen of aanverwante discipline. De deadline voor solliciteren valt op 26 juni 2022.

Meer over deze vacature

CRISPR/cas in microalgen (ILVO-Melle)

Heb je een passie voor moleculaire biotechnologie en interesse in bio-based toepassingen in landbouw, industrie of farmacie? Wil je graag meewerken binnen een Europees multi-partner onderzoeksproject met grote maatschappelijke relevantie? je hebt een masterdiploma in de richting Ingenieurswetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen, biochemie, biomedische wetenschappen of gelijkwaardig. Solliciteer voor 15 juni en maak kans op een 3-jarige PhD beurs om mee te werken in het project 'Genome editing via CRISPR/cas bij microalgen voor verhoogde productie van mycosporine-aminozuren’.

 

Meer over deze vacature

Valorisatie reststroom microalgen (ILVO-Melle)

Wil je graag meewerken binnen een Europees multi-partner onderzoeksproject met grote maatschappelijke relevantie? En mee uitzoeken hoe de restromen van microalgenkweek kunnen gebruikt worden  in kippenvoeding. Voor masters in de richting ingenieurswetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen, biochemie, biomedische wetenschappen of gelijkwaardig. Solliciteren kan t.e.m. woensdag 15 juni 2022.

 

 

Meer over deze vacature

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!