Schrijf mee aan de voorstelling Testerep op Schrijfmarathon TAZ#2022

schrijfmarathon TGVGVR TAZ22
Theatergezelschap Vagevuur

Het theatergezelschap Vagevuur wil in co-creatie met enthousiaste – beginnend en meer ervaren – schrijvers een voorstelling maken over het half verzwolgen eiland Testerep. Tijdens de schrijfperformance op Theater Aan Zee (TAZ#2022) ga je samen met professionele schrijfcoaches werken aan het verhaal en personages die hierin thuishoren. Deze teksten zullen dienen als inspiratie voor de voorstelling die in december in première gaat in De Grote Post in Oostende.

1000 jaar geleden verzonk het schiereiland Testerep voor de Belgische kust. Dag na dag kroop de zee verder over de smalle landtong, tot een storm de laatste genadeklap uitdeelde en het eiland finaal werd opgeslokt door de golven. Wat men kon redden werd gered, Oostende schoof 100 meter landinwaarts en de mens ploegde voort. Aan het einde van het verhaal was het water te sterk.

In het pas opgestarte wetenschappelijk project Testerep gaat een interdisciplinair team van onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, KU Leuven, HoWest en VLIZ de uitdaging aan om na te gaan hoe het Vlaamse kustlandschap de afgelopen 5000 jaar evolueerde. Ze focussen hierbij op het deels door de zee verzwolgen schiereiland Testerep. De projectpartners leveren grote inspanningen om, in samenspraak met stakeholders uit het onderzoek, het beleid, de bedrijfswereld, artiesten en het brede publiek, de output van het project verder te valoriseren.

Het theatergezelschap Vagevuur TGVGVR zette dit boeiende thema alvast aan tot het maken van een voorstelling. Dat willen ze doen in co-creatie met enthousiaste schrijvers op een schrijfperformance op 1 augustus tijdens TAZ#2022. De hele dag zetten ze enthousiaste schrijvers op hun eigen eiland om te zoeken naar de verloren verhalen achter de evolutie en ondergang van het schiereiland en zijn bewoners. Samen met professionele schrijfcoaches kunnen deelnemers al drijvend werken aan het begin, midden of einde van het verhaal, en de personages die hierin thuishoren. De teksten die ontstaan dienen ter inspiratie voor de voorstelling TESTEREP die op 2 december 2022 in première gaat in De Grote Post in Oostende. Ontdek daar en dan of jouw tekst een plekje kreeg in de voorstelling van TGVGVR.

Lees meer over dit grote schrijfexperiment

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!