EOS Special Noordzee zet het Belgisch mariene onderzoek in de kijker

De oceanen en zeeën, en in het bijzonder de Noordzee, hebben veel te vertellen. In een 130 pagina's tellende speciale uitgave – die tot stand kwam met de intense medewerking met het VLIZ, ILVO en KBIN – gaat EOS op zoek naar de verhalen achter het zee- en kustonderzoek vanuit verschillende perspectieven: je leest onder meer over fossiele resten in Zeebrugge, onderwaterdrones die de oceanen verkennen, hightech technologie in de visserij en impact van klimaatverandering en vervuiling.

In deze speciale uitgave benadert EOS dit immense onderzoeksterrein vanuit verschillende perspectieven. Van fossiele resten in Zeebrugge tot onderwaterdrones die de oceanen verkennen. Bijzondere aandacht is er in deze editie voor de gebruikers van de Noordzee. Eos sprak met garnaalkruiers en hengelaars, die waardevolle data verzamelen voor wetenschappers. Ingenieurs geven context bij de data- en stroomkabels die in dikke bundels onder de bodem liggen. En we werpen een blik op de sensors, apps en sorteerinstallaties die hun weg vinden naar professionele vissersvaartuigen. De natuur loopt als een rode draad doorheen het nummer. De Noordzee biedt een thuis aan vele habitats. Maar ze heeft het zwaar te verduren. Hoeveel plastic kan ze nog slikken? Wat betekent de klimaatverandering voor de biodiversiteit?

De 130 pagina’s tellende Eos Special Noordzee is vanaf 22 juni voor 12,50 Euro te koop in de dagbladhandel en online via de Eos-website.

Te koop online

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!