Expo: Oostende door de lens van meesterfotograaf Antony

gedigitaliseerde foto Anthony
Maurice Anthony (1928) | Archief Oostende

Ontdek een uitzonderlijke kunsthistorische schat aan foto’s van de Oostendse meesterfotograaf Maurice Antony in de Venetiaanse Gaanderijen, aan de zeedijk in Oostende.

Maurice Antony (1883 – 1963) was ongetwijfeld de meest beroemde Oostendse fotograaf. Met zijn pers- en reportagefoto’s bracht hij een artistieke verslaggeving van de bewogen periode van de Eerste Wereldoorlog en de daaropvolgende jaren van het Oostendse interbellum. Fotoreportages van Maurice – en zijn jongere broer Robert – verschenen toen in lokale weekbladen, maar ook in internationale tijdschriften. Ze bleven hun hele carrière op glasplaat fotograferen.

Nog tot 6 november kun je in de Koninklijke gaanderijen op de zeedijk van Oostende een selectie uit hun uitgebreide archief bewonderen. De expo brengt een overzicht van het Oostendse oeuvre met uitgebreide aandacht voor de zee en het strand, het kursaal en de hotels, de visserij, de haven, kunstenaars en verenigingsleven. In de tentoonstelling komt ook aan bod hoe hedendaagse Belgische topfotografen naar het oeuvre van de gebroeders Antony kijken.

Praktische informatie

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!