Supercomputing met biodiversiteitsdata nu voor iedereen

LifeWatch Data Cloud
LifeWatch.be

Deze zomer is de LifeWatch Data Cloud gelanceerd als een gebruiksvriendelijk platform voor onderzoekers die op zoek is naar data en tools, analyseplatforms en rekenmiddelen voor biodiversiteit- en ecosysteemonderzoek. Op de achtergrond gebruikt de LifeWatch Data Cloud de High Performance Computers van het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC), om de gebruikers te voorzien van een performante infrastructuur. Probeer het meteen uit op de nieuwe LifeWatch Data Cloud website!

De LifeWatch Data Cloud geeft een overzicht van biodiversiteit- en ecosysteemgegevens en dataproducten, interactieve viewers om met de gegevens te communiceren, een analyseplatform (R Studio-omgeving) en code om een ​​verscheidenheid aan gegevens te analyseren. Op de achtergrond gebruikt de LifeWatch Data Cloud de high performance computerinfrastructuur van het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC) zodat de diensten zeer performant zijn.

Het oorspronkelijke idee voor het ontwikkelen van een LifeWatch Data Cloud ontstond tijdens de bijeenkomsten van de LifeWatch Maritime Industry Advisory Board in samenwerking met De Blauwe Cluster, het netwerk van spelers in Vlaanderens Blauwe Enonomie. Vanuit de maritieme industrie was er destijds een duidelijke vraag naar een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform om alle data en dataproducten te raadplegen en gebruiken voor hun bedrijfsspecifieke toepassingen.

Omdat LifeWatch natuurlijk veel meer biedt dan enkele mariene biodiversiteitsdata en tools, is deze cloud nu uitgebreid met terrestrische en zoetwater-dataproducten. En hiervoor beschikbaar voor een nog grotere verscheidenheid aan gebruikers.

We nodigen iedereen uit om de LifeWatch Data Cloud te gaan uitproberen voor de eigen toepassingen. Bots je ergens op een probleem of een onduidelijkheid? Neem dan gerust contact op via info@lifewatch.be.

Naar de LifeWatch Data Cloud website

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!