15 jaar World Register of Marine Species: bestel nu het unieke WoRMS t-shirt!

Om de 15-jaar lange samenwerking binnen dit netwerk van (taxonomische) experten wereldwijd te vieren, werd een WoRMS t-shirt ontworpen. Bij aankoop steun je onvoorwaardelijk mee de biodiversiteit in de zeeën en oceaan. Alle opbrengst stroomt immers terug naar het VLIZ-filantropie project ‘Ondersteun de WoRMS-editors’ en geeft zo een duwtje in de rug aan de vele editors die www.marinespecies.org actueel houden, hiaten aanvullen, de inhoud uitbreiden en de kwaliteit verbeteren.

In 2007 werd het Europese mariene soortenregister (ERMS) uitgebreid tot een wereldregister, en zo werd WoRMS geboren. Vandaag kan je het WoRMS-register gezien worden als de meest authoritatieve classificatie en cataloog van soortnamen van mariene organismen. Zie: www.marinespecies.org

Het Wereldregister aanvullen en corrigeren vergt een enorme inspanning en is afhankelijk van de expertise en tijd van de editors. Het is bovendien een race tegen de tijd: in een veranderende oceaan (door o.a. opwarming, vervuiling en verzuring) waar soorten dreigen uit te sterven alvorens ze ontdekt worden.

Om de 15de verjaardag van het Wereldregister te vieren, en ook onze 15-jaar lange samenwerking met (taxonomische) experten wereldwijd te vieren, werd er een WoRMS t-shirt ontworpen. Bij aankoop van een WoRMS t-shirt steun je onvoorwaardelijk zeeën en oceanen. Alle opbrengst stroomt naar het VLIZ Filantropie project ‘Ondersteun de WoRMS editors’, en zal gebruikt worden om de vele WoRMS editors te ondersteunen. Dankzij de opbrengst zal het voor editors mogelijk blijven om onder andere hiaten in het Wereldregister verder aan te vullen, en de inhoud uit te breiden en de kwaliteit te verbeteren.

De WoRMS t-shirt bestaat uit 100% organisch katoen en is fair-trade. Specifiek voor deze international WoRMS t-shirt maken we gebruik van een systeem van voorafgaande bestellingen. Op deze manier maken we je aankoop zo duurzaam mogelijk. Bestellen kan vanaf vandaag tot en met 10 december. Na het afsluiten van de bestel-periode zal de productie van de t-shirts starten. Verzending zal gebeuren in januari, waarbij je pakje wordt verstuurd in een 100% composteerbare verpakking.

Mis deze unieke kans niet om WoRMS te steunen!

Bestel jouw unieke t-shirt voor 10 december

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!