Hoe burgers beter betrekken bij mariene en zoetwater-initiatieven?

PREP4BLUE-enquête
VLIZ | Nick Decombel fotografie

Werk jij samen met het brede publiek rond de oceaan, zee, kust, of het zoete water? Dan willen we je vriendelijk vragen om even de tijd te nemen de PREP4BLUE-vragenlijst in te vullen (7 à 10 minuten) en daarin aan te geven wat jíj mist om burgers nóg beter te betrekken in jouw acties.

Welke extra middelen zouden nuttig zijn voor jouw burgersonderzoek, actie- of belangengroep of participatief project die werkt rond marien en zoetwater in Europa? Hoe kunnen we de kennis verbeteren over wat burgerparticipatie in deze acties ondersteunt? Of net belemmert?

Jouw antwoorden moeten het PREP4BLUE-team helpen bij het ontwikkelen van nieuwe middelen en hoe ze best te laten aansluiten bij jouw specifieke noden.

PREP4BLUE is een Horizon Europe-project, gefinancierd door de Europese Unie, waarin 17 verschillende instellingen (waaronder ook VLIZ) samenwerken om de EU missie Ocean & Waters te ondersteunen. Het grote doel is om onze oceaan en binnenwateren te herstellen tegen 2030 (VIDEO met Nederlandse ondertiteling).

In de loop van 2023 en 2024 zal het project gratis cursussen, workshops, netwerkmogelijkheden en diverse tools ontwikkelen en aanbieden aan personen en organisaties die burgers beter willen betrekken bij marien en zoetwater ‘advocacy’ en onderzoek.

De enquête is beschikbaar in 10 talen (Bulgaars, Deens, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Portugees, Spaans). Gebruik het vak rechtsboven op de introductiepagina van de enquête om de taal te wijzigen. De resultaten van deze bevraging zullen gedeeld worden van zodra ze beschikbaar zijn, waarbij alle gegevens en resultaten geanonimiseerd worden.

Bedankt alvast voor jouw bijdrage!

Ga via deze link naar de enquête (rechtsboven taalkeuze)

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!