Expo: Over vliegen, vallen… en opgraven!

expo luchtvaartarcheologie Velzeke
Archeocentrum Velzeke

De expo ‘Over vliegen, vallen… en opgraven!’ in het Archeocentrum in Velzeke brengt je van in de wolken tot onder de grond en tot op de Noordzeebodem! Aan de hand van archeologische vondsten wordt het verhaal van de recente luchtvaartgeschiedenis gereconstrueerd: van het dromen en riskeren, de vooruitgang en tegenslag, het vallen en opstaan. Nog te zien tot en met 17 september.

Heel wat resten van vliegtuigwrakken zijn nog terug te vinden in en op de bodem, ook in zee. In 2002 ontstond de Belgian Aviation History Association Archaeology Team (BAHAAT) dat samen met de overheid het opgraven van vliegtuigwrakken wetenschappelijker aanpakt. Samen met hen bouwde het Archeocentrum Velzeke deze tentoonstelling uit.

Het VLIZ-onderzoeksteam onderwaterarcheologie rond Sven Van Haelst deed een aanzielijke input aan deze expo, met vliegtuigvondsten en info over luchtvaartarcheologie in de Noordzee. Onder andere te zien zijn de WOII-vliegtuigvondsten in de Noordzee, naar aanleiding van het project Nemo Link.


Plan jouw bezoek aan de expo

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!