3de Europees kampioenschap Meeuwenschreeuwen

meeuwenschreeuwen
Newsflare

Op zondag 23 april gaat in De Panne de derde editie door van het Europees kampioenschap Meeuwenschreeuwen. De organisatoren hopen op heel wat internationale deelnemers voor deze ludieke wedstrijd. Het vergt wel wat observatie en training om de meeuwen getrouw na te kunnen doen. Je beleeft alvast een hilarische namiddag!

Ondanks het ludieke opzet is de bedoeling van dit evenement om een correcte, positieve boodschap te brengen over meeuwen, vindt organisator Claude Willaert – meer dan 20 jaar lang een educator bij de Provincie West-Vlaanderen. Via deze ludieke actie wil hij bij een breed publiek begrip opwekken voor meeuwen en de overlast die ze soms veroorzaken. Meeuwen horen bij de kust als zout in de zee. Omwille van overlast in de stad worden ze soms verguisd als 'ratten van de zee' en dat knaagt aan de organisatoren. Meeuwen kennen problemen om natuurlijk voedsel te zoeken op overvolle en/of machinaal gekuiste stranden. Ze moeten op zoek gaan naar een geschikte broedplaats in de stad, net omdat veel natuurlijke broedplaatsen ingenomen worden door de mens en/of bereikbaar zijn voor grondpredatoren (zoals de vos). En daar kwam in 2022 nog een vogelgriep bij die duizenden slachtoffers maakte onder de meeuwen en andere zeevogels.

Kan je goed het geluid van een meeuw nabootsen? Schrijf je persoonlijk in via mail: ekmeeuwenschreeuwen@gmail.com. Een professionele jury beoordeelt de deelnemers en geeft punten op het geproduceerde geluid en inleving.

Meer info

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!