Programma VLIZ Marine Science Day 2023 belooft boeiende netwerkdag

campagnebeeld #VMSD23
VLIZ | Stefanie Reynaert

Na enkele online covid-edities, zijn we uitermate verheugd om de VLIZ Marine Science Day terug als een live event te kunnen organiseren. Op woensdag 1 maart gaat de #VMSD23 door in Brugge, in het 'Bruges Meeting & Convention Centre' (BMCC). We beloven een inspirerende netwerkdag voor de ganse mariene onderzoeksgemeenschap uit Vlaanderen en omstreken!

Wat staat er op het programma?

We openen #VMSD23 met een keynote door dr. Valerie Trouet, directrice van het gloednieuwe Belgische Klimaatcentrum. Zij zal het over haar klimaatonderzoek hebben, maar ook over de loop van haar carriere, met interessant advies voor jonge wetenschappers.

In de namiddag komt dr. Lennert  Schepers, onderzoeker aan het hoofd van LifeWatch bij VLIZ, als keynote de reeds mooie verwezenlijkingen van dit prestigieuse pan-Europese infrastructuur voor biodiversiteits- en ecosysteemonderzoek voorstellen.

We maken tijdens de dag – via korte maar pittige pitch presentaties – ook kennis met het onderzoek van een 20-tal pre-docs afkomstig uit verschillende Vlaamse/Belgische universiteiten en kennisinstellingen. En tijdens de postersessie en de Meet the Company is er veel tijd voor interactie met andere wetenschappers en maritieme bedrijven.  

Na de presentaties en de prijsuittreiking van de VLIZ award winnaars, sluiten we de dag af met een netwerkreceptie.

Het volledige programma kan geraadpleegd worden op de website van de VMSD.

Registreren maar!

De VLIZ Marine Science Day is bedoeld als jaarlijks netwerkmoment voor al wie aan marien onderzoek doet in Vlaanderen en omtreken (onderzoekers), en/of met de onderzoeksresultaten aan de slag wil gaan (beleid en bedrijven).

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht vóór donderdag 23 februari via dit online inschrijvingsformulier.

Mocht u vragen hebben met betrekking tot de VLIZ Marine Science Day 2023, aarzel dan niet om contact op te nemen met info@vliz.be.

Alle informatie m.b.t. de VLIZ Marine Science Day

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!