Natuurherstel in het Belgische deel van de Noordzee: status & actiepunten

Prioriteiten natuurherstel Belgische Noordzee
FOD Volksgezondheid

Anderhalf jaar geleden vond het kick-offevent ‘Natuurherstel in het Belgische deel van de Noordzee’ plaats. Welke stappen zijn er sindsdien gezet, en wat staat er de komende maanden nog te gebeuren? Kom het op 5 december (9:00-13:00) allemaal te weten in Brugge.

De biodiversiteit in de Belgische Noordzee staat onder druk door menselijke activiteiten en de klimaatverandering. De federale overheid heeft ondertussen maatregelen genomen om de natuur te beschermen en te herstellen. Eerst was er een analyse om na te gaan welke initiatieven rond natuurherstel reeds plaatsvonden in onze Noordzee en de omringende wateren. Daarop volgde een visievorming en het identificeren van opportuniteiten en uitdagingen op het vlak van natuurherstel. Drie habitats kregen zo de absolute prioriteit bij de bescherming en herstel: grindbedden, oesterriffen en andere riffen, zoals deze door kokerwormen.

Op 31 mei 2022 vond het kick-offevent ‘Natuurherstel in het Belgische deel van de Noordzee’ plaats om deze plannen af te trappen. Hoogtijd om na anderhalf jaar eens een stand van zaken op te maken, dachten De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid en De Blauwe Cluster. Welke stappen zijn er ondertussen gezet? En wat staat er de komende maanden nog te gebeuren? Tijdens de workshop in Brugge krijg je een update. Registratie is gratis, maar verplicht.

Naar programma en registratie

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!