Onze Natuur: Ontdek de Noordzee

still uiot video Ontdek de Noordzee
FOD Volksgezondheid | Marien Milieu

Van de wonderlijke landschappen gevormd door de schelpkokerworm tot de zandvlakte, de grindbedden of de levendige schuiloorden rond scheepswrakken en windmolens: de kortfilm ‘Ontdek de Noordzee’ biedt een fascinerende onderdompeling in het leven onder het wateroppervlak van onze belgische Noordzee.

Na ‘Onze Natuur: De Film’ en de afgeleide televisieserie op VRT Canvas vroeg de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid aan de makers van deze succesvolle Belgische natuurdocumentaire om een kortfilm te maken over de natuur in onze Noordzee. Het 10 minuten durende resultaat is te bekijken via de website van de FOD en op YouTube. De film werd samengesteld in samenwerking met Onze Natuur, en integreerde beelden van wetenschappelijk duiker Sven van Haelst van het Vlaams Instituut voor de Zee. 


documentaire Onze Natuur: Ontdek de Noordzee
FOD Volksgezondheid | Marien Milieu

...In de schijnbare eindeloosheid van de Noordzee lijkt het alsof we een slechts een troebele en ondiepe zee betreden. Maar de zacht kabbelende golven verbergen meer dan we denken. Er schuilen verschillende landschappen die elk hun eigen unieke verhaal vertellen en hun eigen diversiteit aan levensvormen herbergen. Welkom in de Belgische Noordzee! Een bijzondere plek waar mens en natuur met elkaar verweven zijn en waar de toekomst afhangt van onze beslissingen vandaag...

De film ging in première op het event 'Waar naartoe met natuurherstel in onze Noordzee?'  op 5 december in Brugge. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid organiseerde toen een studiedag over natuurherstel in het Belgische deel van de Noordzee. Wetenschappers, belanghebbenden en overheid gingen in gesprek over de stand van zaken op het vlak van natuurherstel en bodembeschermende maatregelen, en over de knelpunten die er nog zijn bij het uitrollen van grote natuurherstelprojecten.

Meer info over natuurherstel in de Belgische Noordzee

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!