55th International Liège Colloquium on Ocean Dynamics: Ocean extremes

Coral bleaching
SabangVideo | Shutterstock

Al 55 jaar is het Liège Colloquium on Ocean Dynamics een vaste waarde binnen de internationale oceaanwetenschappen. In de 2024-editie van 27 tot 31 mei focust men op extremen in de oceaan, en sluit daarmee helemaal aan bij de actualiteit van vandaag. Nog tot 26 januari kun je jouw bijdrage rond gerelateerde onderwerpen indienen als abstract voor een presentatie of poster.

Extreme gebeurtenissen op zee en in de oceaan – denk daarbij o.a. aan stormvloeden, mariene hittegolven, schadelijke algen- en kwallenbloeien, het verbleken van koraalriffen, extreme stormen, tsunami’s en medicanes (mediterrane orkanen) – komen steeds vaker voor in onze veranderende wereld. Deze gebeurtenissen hebben ingrijpende gevolgen voor mariene ecosystemen, kustgemeenschappen en wereldeconomieën.

De 55ste editie van het internationaal colloquium, georgansieerd door de Universiteit van Luik tussen 27 en 31 mei 2024, verwelkomt nog tot 26 januari abstracts voor presentaties en posters rond de observatie en modellering van deze extreme gebeurtenissen in de oceaan, de evolutie ervan, en mogelijke oorzalen en gevolgen.

Meer info

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!