Draag je schelpje bij aan de Grote Schelpenteldag 2024

Ook dit voorjaar slaan we opnieuw aan het schelpentellen. Kom op zaterdag 23 maart 2024 tussen 10:00 en 16:00 naar een van de 10 telstations – in elke kustgemeente vind je er een. Daar staan gepassioneerde schelpenkenners klaar om je te helpen de telling tot een goed einde te brengen. Jong, oud, ervaren of onervaren, in groep of individueel, iedereen kan deelnemen aan de Grote Schelpenteldag en voor minstens 1 dag (zee)wetenschapper zijn!

Wat mag je verwachten?

Verwacht geen gewone strandwandeling. Je gaat op een wetenschappelijk verantwoorde manier 100 schelpen rapen, herkennen en tellen.

Geen ervaring met schelpen? Geen nood! Je hoeft helemaal geen schelpenkenner te zijn. In elke kustgemeente vind je een telstation. Daar staan gepassioneerde schelpenkenners klaar om je te helpen de telling tot een goed einde te brengen.

Jong, oud, ervaren of onervaren, in groep of individueel, iedereen kan deelnemen aan de Grote Schelpenteldag en voor minstens 1 dag (zee)wetenschapper zijn!

Meer informatie vind je op www.groteschelpenteldag.be
 

Moet ik inschrijven?

Inschrijven om deel te nemen is niet verplicht (maar wel sterk aan te raden). Je kan gewoon langskomen op een van de tien telposten op zaterdag 23 maart, waar schelpenkenners je zullen verder helpen.

Maar als goede burgerwetenschapper raden we je aan om in te schrijven voor de Grote Schelpenteldag-nieuwsbrief. Ga hiervoor naar de website van EOS Iedereen Wetenschapper en vul je naam en e-mailadres in. Zo ontvang je in aanloop van de teldag allerlei info en tips over het hoe, wat en waarom. En nadien brengen we je persoonlijk op de hoogte van de resultaten.

Volg het Facebook-event en krijg in aanloop naar zaterdag 23 maart meer details over de telling en weetjes over schelpen toegestuurd. Nodig ook jouw Facebook-vrienden ook uit voor dit event. En vergeet niet de aankondiging en je deelname aan de Grote Schelpenteldag te delen op je andere sociale mediakanalen met de hashtag #GSTD24.

Meer informatie vind je op www.groteschelpenteldag.be

 

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!