[Home] [VLIZine archief] [VLIZine maandelijkse archief] [Attendering VLIZine & Grote Rede] [Grote Rede]

VLIZine Archief

rss

Adapt for Life! De happening van Denktank KlimaatAdaptatie Vlaanderen

Toegevoegd op: 2017-12-07
Wil je een stand van zaken over klimaatadaptatie in Vlaanderen, inclusief het kustgebonden verhaal? Word je graag geïnspireerd door praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland? Verneem je graag de aanbevelingen van de Denktank KlimaatAdaptatie Vlaanderen aan de Vlaamse regering? Kom dan op donderdagnamiddag 14 december 2017 naar de ‘Adapt for life’-happening in het Brusselse Tour&Taxis. ...

Save the date: European Marine Biology Symposium EMBS53 komt naar Oostende

Toegevoegd op: 2017-12-05
Mariene biologen wereldwijd noteren het best al hun (gloednieuwe) agenda: van 17 tot 21 september 2018 organiseren het VLIZ en LifeWatch België het 53ste European Marine Biology Symposium in De Grote Post in Oostende. ...

50ste editie van het International Liege Colloquium on Ocean Dynamics: call for abstracts

Toegevoegd op: 2017-12-01
Tussen 28 mei en 1 juni 2018 gaat voor de 50ste keer het Liège Colloquium on Ocean Dynamics door aan de Universiteit van Luik. Voor deze feesteditie wil men vooral inzetten op internationale langetermijnstudies in oceanografie.

VLIZ werft aan: wetenschappelijk medewerker datacentrum

Toegevoegd op: 2017-11-29
VLIZ zoekt een enthousiaste master in de wetenschappen die mee zal instaan voor diverse taken binnen het VLIZ datacentrum: o.a. het verder uitbouwen van het EMODnet centraal portaal, ondersteunende databanken en informatiesystemen, het ontsluiten van data en dataproducten, het organiseren van vergaderingen en workshops, en het mee instaan voor de communicatie, netwerking en rapportage.

Postdoc-positie rond onderzoek naar paleoklimaat in Chileense fjorden

Toegevoegd op: 2017-11-29
Het Renard Center of Marine Geology van de Universiteit Gent is op zoek naar een post-doc expert in sedimentologie en sediment geochemie voor het mee uitbouwen van onderzoek naar het paleoklimaat en -omgeving in fjorden in Patagonia, Chili. Solliciteren kan tot 15 februari 2018.

Twee openstaande vacatures bij Dienst Continentaal Plat van FOD Economie

Toegevoegd op: 2017-11-29
De Dienst Continentaal Plat van de federale overheidsdienst Economie is verantwoordelijk voor de zand- en grindontginning in het Belgische deel van de Noordzee. Momenteel zijn er twee vacatures vacant. Let wel, met een zeer nabije deadline! ...

ILVO Oostende zoek wetenschappelijk onderzoeker visserijbiologie

Toegevoegd op: 2017-11-29
De Oostendse afdeling van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) werft een wetenschappelijk attaché aan voor onderzoek naar de aanlandingsplicht en overleving van teruggooide vis. Dit onderzoek moet uiteindelijk leiden tot concrete adviezen voor het Vlaamse en Europese beleid.

Documentaire Dolphin Mann

Toegevoegd op: 2017-11-27
Deze documentaire brengt het levensverhaal van de Franse vrijduiker Jacques Mayol, die de grenzen van het menselijke lichaam en de menselijke geest opzocht. De film brengt zeldzaam archiefmateriaal vanaf de jaren ’50 samen met adembenemende hedendaagse onderwaterbeelden. Vanaf 5 december 2017 in de bioscoop in Vlaanderen en Brussel. Aan de release wordt een fotowedstrijd gekoppeld. ...

Call onderzoeksprojecten aquacultuur 2018

Toegevoegd op: 2017-11-27
Het Departement Landbouw en Visserij lanceert, in samenwerking met het Vlaams Aquacultuurplatform, een oproep naar onderzoeksprojecten rond aquacultuur die kaderen in het Vlaams luik van het Nationaal Strategisch Plan voor Aquacultuur. De oproep wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij EFMZV, Unieprioriteit 2. Aanvragen moeten aangeleverd worden tegen ten laatste 31 maart 2018.

Voorstelling Langetermijnvisie Noordzee 2050

Toegevoegd op: 2017-11-24
In december 2016 gaf staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer het startschot voor de ontwikkeling van een visietekst voor de Noordzee. Meer dan 100 stakeholders hebben gedurende 6 maanden intensief samengewerkt en bijgedragen aan de redactie van drie eindrapporten die hebben geleid tot de ontwikkeling van een langetermijnvisie voor het Belgisch deel van de Noordzee. Op 20 december 2017 wordt de visietekst gepresenteerd aan alle geïnteresseerde Noordzee-liefhebbers, watersporters, windmolenbouwers, vissers, zandontginners, natuurliefhebbers, baggeraars, kapiteins en andere zeevarenden, oceaangeletterden … De visietekst en het evenement worden mede mogelijk gemaakt in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen-Operationele Directie Natuurlijk Milieu (KBIN-OD Natuur) en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).

[Voeg toe] [Ouder nieuws... ]