[Home] [VLIZine archief] [VLIZine maandelijkse archief] [Attendering VLIZine & Grote Rede] [Grote Rede]

VLIZine Archief

rss

Wetenschappelijk medewerkergezocht voor Raversyde Atlantikwall & ANNO 1465

Toegevoegd op: 2017-02-24
De Atlantikwall, de archeologische nederzetting Walraversyde en zijn natuurpark zijn een gevestigde waarde aan onze kust. Men zoekt er een wetenschappelijk medewerker voor de ondersteuning van de algemene werking. Een boeiende job met heel wat uitdagingen en een mooi toekomstperspectief! Solliciteren kan nog tot 1 maart.

Gedetailleerd programma en registratie voor de VLIZ Marine Science Day 2017

Toegevoegd op: 2017-02-20
De VLIZ Marine Science Day is een vaste en niet te missen waarde geworden voor mariene wetenschappers in Vlaanderen/België en de aangrenzende regio’s. Dit interdisciplinair netwerk- en informatiegebeuren in Vives Brugge trekt jaarlijks meer dan 300 zee- en kustwetenschappers uit alle onderzoekdisciplines aan. Op de 17de editie op vrijdag 3 maart 2017 vind je alvast heel weer wat gespreksstof in de vele lezingen, posters, demonstraties en interactieve momenten. Het gedetailleerde programma staat nu online. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

VLIZ actief op LinkedIn

Toegevoegd op: 2017-02-17
Word lid van de VLIZ LinkedIn-discussiegroep waarmee we de mariene en maritieme experten willen informeren rond het bredere nieuws relevant voor onderzoek, innovatie en beleidsaangelegenheden. De VLIZ LinkedIn-bedrijfspagina beperkt zich tot informatie en nieuws over en door het eigen instituut.

HisGISKust: Rondneuzen in historische kaarten van onze kust en Noordzee

Toegevoegd op: 2017-02-17
Meer dan 200 historische kaarten van de Belgische kustzone en de zuidelijke Noordzee, daterend uit de 16de tot de 20ste eeuw, worden door VLIZ en partners vrij beschikbaar gemaakt via de website HisGISKust. Hoogst waardevol is dat alle oude kaarten gegeorefereerd werden ten opzichte van het huidige coördinaatsysteem. Zo tonen ze nauwkeurig hoe onze kust- en zeegebieden er vroeger uitzagen, en hoe ze gebruikt en genoemd werden.

Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) is op zoek naar een GIS-specialist

Toegevoegd op: 2017-02-17
De kandidaat beschikt over een masterdiploma met een sterke GIS/Geo-Informatica invulling. De aangeworven persoon zal deel gaan uitmaken van het achtkoppige team 'Open Data en Onderzoek' (hoofdzetel, Brussel) die technische ondersteuning verleent aan andere INBO-onderzoekers inzake databeheer en herhaalbaar onderzoek. ...

Studiebeurzen door Nippon Foundation voor GEBCO-opleiding in oceaanbathymetrie

Toegevoegd op: 2017-02-17
Word een internationale expert in oceaankartering en studeer voor één jaar aan de University of New Hampshire (USA) in het Center for Coastal and Ocean Mapping (CCOM). Applicaties zijn momenteel open voor de volgende lessenreeks die start vanaf augustus 2017. Solliciteren voor een grotendeels kostendekkende studiebeurs kan nog tot 31 maart 2017.

Stageplaats oceanen en visserij bij WWF-België

Toegevoegd op: 2017-02-15
WWF-België is op zoek naar een stagiair(e) die wil mee helpen met het beleids- en communicatiewerk inzake oceanen en visserij. ...

Voornet moet zeehonden redden van verdrinkingsdood

Toegevoegd op: 2017-02-15
De gemeente Koksijde is ervan overtuigd dat het perfect mogelijk is om strandvisserij en de bescherming van zeezoogdieren in onze kustwateren te combineren. Deze gemeente aan de westkust nam alvast het voortouw om binnenkort strandvissers te verplichten een voornet te gebruiken. Zo wordt vermeden dat zeehonden als bijvangst in het achterste gedeelte van fuiknetten vast komen te zitten en een verdrinkingsdood sterven. ...

Cursus Zeeanimator volgen? Nog enkele plaatsjes vrij

Toegevoegd op: 2017-02-15
Heb je wat vrije tijd over? Zou je die graag willen invullen met je passie voor natuur en milieu over te brengen aan kinderen uit het basisonderwijs? Meld je dan aan voor de cursus zeeanimator. Op 3 maandagen in maart leer je een aantal veldwerkpakketten - ontwikkeld door de Provincie West-Vlaanderen - in de praktijk uitvoeren en kun je nadien als vrijwilliger aan de slag bij diverse kustorganisaties. Er zijn momenteel nog enkele plaatsen vrij voor de cursus. Inschrijven kan nog tot 6 maart.

Vacature voor een doctoraatstudent mariene ecologie bij KBIN

Toegevoegd op: 2017-02-15
Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) werft een doctoraatstudent aan voor onderzoek naar de impact van artificiële harde substraten in windmolenparken en aquacultuurconsessies op het lokale voedselweb, de stikstofhuishouding en bredere uitwisseling van broeikasgassen tussen de zee en atmosfeer.

[Voeg toe] [Ouder nieuws... ]