Neem een duik in het verleden van de Belgische zeevisserij
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Neem een duik in het verleden van de Belgische zeevisserij

Wanneer werd ijs voor het eerst als bewaarmiddel gebruikt in de Belgische zeevisserij? In welk jaar kwam een definitief einde aan de 'Oude IJslandvaart'? In welke periodes kregen de Vlaamse vissers premies toegekend voor de haringvangst? Neem een duik in het verleden van de Belgische zeevisserij met behulp van onze tijdslijn en kom het allemaal te weten!

Bijdragen om dit historische overzicht verder aan te vullen zijn steeds welkom.
Contactpersoon:

Hoe gebruik ik deze tijdslijn?
Reis door de tijd: Klik met de muis op een tijdsperiode naar keuze: 'eeuw' (onder), 'decennium' (midden) of 'maand' (boven). De blauwe streepjes in de balk (midden en onder) geven aan in welke periode informatie beschikbaar is op de tijdslijn. 'Klik en sleep' om in de tijd te reizen. Gebruik de 'scroll' functie van de muis om sneller door de tijdslijn te gaan. Met behulp van de pijltjes op je toetsenbord (← en →) kan je het snelst door de tijd reizen.
Verder lezen: Wil je meer weten dan enkel de hoofdlijnen? Klik op de thema- icoontjes (schip, boek, ...) in de tijdsbalk voor meer informatie. Soms is een digitaal document (pdf) of beeld toegevoegd in de tekstballon.
Filteren op onderwerp is mogelijk door thema's aan of af te vinken onderaan de tijdslijn.
Markeren: met behulp van de 'markeer' functie kan je specifieke termen in geel laten oplichten in de tijdslijn.
Zoeken: met de 'Zoek' functie krijg je alle feiten die jouw zoekterm bevatten in een tabel opgelijst. Opgelet: de zoekmachine doorzoekt enkel de thema's die je actief aangevinkt hebt.


[Naar intro]