VLIZ werft aan: datawetenschapper Coastbusters 2.0

mosselcultuur
Sven Van Haelst | VLIZ

VLIZ werft aan: een onderzoeker/datawetenschapper om de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van biogene riffen te evalueren in het kader van een op de natuur geïnspireerde kustbescherming. Sollicteren kan t.e.m. 19 september 2021.

In het project Coastbusters 2.0 zoekt het VLIZ, samen met maritieme bedrijven en het ILVO, hoe de ontwikkeling van biogene mosselbanken kan geïnitieerd worden door rif-faciliterende systemen in te zetten in de dynamische kustzone. De zo ontstane biogene riffen kunnen als basis dienen voor een op de natuur geïnspireerde kustbescherming. Enerzijds zet het VLIZ zijn mariene robotica in bij het monitoren van zich ontwikkelende biogene riffen. Anderzijds bepalen we ook welke randvoorwaarden cruciaal zijn voor het ontwikkelen van de mosselriffen.

Voor deze laatste taak zoekt het VLIZ een MSc. in de ((bio-)ingenieur)wetenschappen met een voeling voor ecologie. Die moet data uit literatuur en uit de in situ monitoring combineren om ​​verbanden te leggen tussen omgevingsvariabelen en de groei van de riffen, om zo tot een habitatgeschiktheidsmodel te komen. Contract voor bepaalde duur. Starten vanaf 1 november of december. Solliciteren t.e.m 19 september.

Alles over deze vacature

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!