VLIZ datacentrum zoekt 3 nieuwe medewerkers

VLIZ datacentrum
VLIZ | Nick Decombel Fotografie

Het VLIZ marien datacentrum in Oostende werft 3 nieuwe medewerkers aan: een coördinator voor mariene datatrainingen, een datamanager voor het Wereldregister voor Mariene Soorten (WoRMS), en een data- en projectmanager binnen de EU-projecten EMODnet Biology en DTO-BioFlow. Solliciteren kan tot en met 7 januari 2024.

Met het VLIZ Marien Datacentrum maken we kwaliteitsvolle gegevens en informatie toegankelijk voor een brede waaier van mariene wetenschappers en andere belanghebbenden, terwijl we FAIR- en Open Data-principes implementeren. We spelen een centrale rol in Europese initiatieven voor mariene data (EMODnet, LifeWatch, Blue-Cloud) en hosten mariene databanken van internationaal belang (EurOBIS, WoRMS, MarineRegions). Verschillende van deze initiatieven vereisen het geven van trainingen in datamanagement (lesgeven, cursussen ontwikkelen ...). Iets voor jou?

Binnen het MarineLife+ team van het VLIZ Marien Datacentrum zijn we actief in databanken rond taxonomie, biogeografie en kenmerken (of traits), allen gebaseerd op datasystemen en infrastructuren ontwikkeld, gehost en onderhouden binnen VLIZ. Deze omvatten Aphia, het Wereldregister van Mariene Soorten (WoRMS), het Interim Register van Mariene en Niet-Mariene Genera (IRMNG) en het Europese knooppunt van het Ocean Biodiversity Information System (EurOBIS). Voor het dagelijks beheer van het Wereldregister voor Mariene Soorten (WoRMS), en om ondersteuning te bieden aan de redacteurs en gebruikersgemeenschap, zijn we op zoek naar uitbreiding voor het WoRMS Data Management Team (fulltime, voor onmiddellijke indiensttreding). De taken van de nieuwe medewerker focussen zich op de kwaliteitscontrole en kwaliteitsborging van de inhoud en interacties tussen deze databases. Daarnaast ligt de nadruk op hoe wetenschappers inzetten om ze meer compleet te maken, op hoe wetenschappers en het grote publiek beter gebruik kunnen maken van deze systemen, en hoe de gegevensuitwisseling en actieve samenwerking met externe databases (zoals FishBase, AlgaeBase, SeaLifeBase, Catalogue of Life) te vergroten.

VLIZ zoekt een datamanager om het MarineLife+ team van het VLIZ Marien Datacentrum te ondersteunen. De taken zullen zich sterk focussen op data- en projectmanagement binnen de volgende door de EU gefinancierde projecten: EMODnet Biology en DTO-BioFlow. Het werk omvat o.a. het onderhouden en bijwerken van datamanagementplannen, het ondersteunen van datapartners en -verstrekkers bij het naleven van goede datamanagementpraktijken, het geven van online en on-site datatraining, het overzien, begeleiden en verbeteren van algemene en specifieke externe en interne datastromen in de VLIZ-datasystemen (fulltime, voor onmiddellijke indiensttreding).

 

Lees meer op de Engeltalige VLIZ-website

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!