Bouw InnovOcean Campus in Oostende officieel van start

Eerstesteenlegging InnovOcean Campus | © ILVO & VLIZ (Els Verhaeghe)
© ILVO & VLIZ (Els Verhaeghe)

In 2022 zullen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), haar nationale en internationale partners, en het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) hun intrek kunnen nemen in de nieuwe InnovOcean Campus op Oosteroever Oostende. De krachtenbundeling van beide instellingen betekent een bijzondere extra aantrekkingspool voor de regio en moet het Vlaams marien onderzoek een boost geven.

Bouw InnovOcean Campus officieel van start

Vlaams minister van Economie, Innovatie en Landbouw Hilde Crevits heeft op 30 juni de eerste symbolische steen gelegd van de nieuwe InnovOcean Campus. In dit state-of-the-art en energiezuinige gebouw zullen VLIZ en ILVO-Visserij vanaf eind 2022 co-housen. De nieuwe, nu ook fysieke krachtenbundeling van beide instellingen betekent een bijzondere extra aantrekkingspool voor de regio. Beide instellingen zijn complementair, en werken ook nu al vaak samen. InnovOcean Campus zal ruimte creëren voor innovatieve hubs en een gezamenlijke expertise inzake mariene ecosystemen.

Duurzaam bouwen

De buitenschil van het gebouw zal worden opgetrokken uit blauwe glasmozaïek. Aan de binnenzijde verwijst het kleurenpallet van vloeren en schrijnwerk naar het goudgele zeezand. "Het wordt een gebouw dat de poëzie van wind, water, zon en wolken zal reflecteren," volgens de architecten. Door een bijna-energieneutraal gebouw (B.E.N.) te realiseren met een E-peil van maximum 30, waarbij tevens wordt voorzien in de recuperatie van regenwater, wordt de kaart van duurzaamheid getrokken. Met de bouw van de campus gaat een investering van 20 miljoen euro gepaard. In onderstaande artist impression krijg je inkijk hoe het er zal gaan uitzien.


Artist impression InnovOcean Campus | © EVR Architecten
© EVR Architecten

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!