Coastsnap België breidt uit

Begin deze zomer verscheen de eerste CoastSnap-paal op de zeedijk van de Oostendse Oosteroever. Deze paal laat burgers toe met hun smartphone vanuit een vaste positie beelden van het strand te nemen. Met de doorgestuurde foto’s gaan wetenschappers vervolgens aan de slag om strandkliffen en de evolutie van de kustlijn en het strandreliëf minutieus op te volgen, en zo bijsturing waar nodig te faciliteren. Na Oostende heeft nu ook Koksijde zijn eerste Coastsnap station.

Het tweede meetstation te Koksijde bevindt zich nabij Surfclub Windekind (Groenendijk). Plaats je smartphone in de houder bovenop de CoastSnap-paal en neem een foto. Deel het beeld vervolgens via je eigen sociale media-kanalen met vermelding #Coastsnapkoksijde (of #CoastSnapOostende voor het meetstation in Oostende). Een infopaneel bevestigd aan de houder legt nog eens stap voor stap uit hoe je kunt meewerken aan dit burgerwetenschapsinitiatief.

Het meetstation in Koksijde kadert in een onderzoekproject van professor Margaret Chen van de Vrije Universiteit Brussel, met steun van het federaal wetenschapsprogramma STEREO III.

Meer info op de website van CoastSnap België

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!