Belgische biodiversiteit opvolgen met high-tech infrastructuur van LifeWatch

LifeWatch user case | © ScanReach
© ScanReach

Met innovatieve technologie data inzamelen over de biodiversiteit op land en in zee, en deze data vervolgens geheel vrij beschikbaar stellen aan bedrijven, het beleid en andere wetenschapers: dat is een van de belangrijkste bestaansredenen van LifeWatch Belgium. Benieuwd naar mogelijke toepassingen en de nieuwste ontwikkelingen? Volg op 15 en 16 oktober mee op het online event.

Vlaanderen ondersteunt het VLIZ en INBO om samen met Belgische, Waalse en Brusselse partners deel uit te maken van het Belgische LifeWatch-consortium. Jaarlijks houdt deze groep de LifeWatch Users & Stakeholders Meeting om hun infrastructuur, nieuwste ontwikkelingen en toepassingen te demonstreren aan het netwerk en potentiële nieuwe gebruikers uit onderzoek, industrie en beleid.

Door de coronamaatregelen zal deze editie volledig online doorgaan. Op donderdagvoormiddag 15 oktober tonen enkele gebruikers het nut en belang van deze LifeWatch-data voor hun werkzaamheden. Op vrijdagvoormiddag 16 oktober demonstreren de LifeWatch-partners enkele specifieke aspecten van de Belgische LifeWatch-infrastructuur. Telkens van 10:00 tot 12:00. Ga naar de website van LifeWatch Belgium voor het programma en de registratielink.

Programma en registreren

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!