Animatievideo's tonen belang en rol van algen

De diversiteit van algen
VLIZ/ALFF

Algen zijn best merkwaardig. Ze zijn noch plant, noch dier, noch schimmel en je vindt ze overal ter wereld. Ze zijn uitermate belangrijk omdat ze onder andere veel van de zuurstof op aarde maken, hét voedselbestandddeel van de oceaan vormen, energie leveren, en onze ecosystemen in evenwicht brengen. Maar er zijn ook een aantal nadelen, bijvoorbeeld de recente opmars van schadelijke algenbloeien. Meer dan redenen genoeg om macro- en micoalgen onder de loupe te nemen.

Een reeks van 3 animatievideo's legt op een begrijpelijk manier algenbloeien, de diversiteit aan algen, en het ontstaan en de rol van fotosynthese uit. De animaties werden gemaakt op maat van het onderwijs en zijn zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar.

De start van een nieuw begin


Animatie Fotosynthese Algen
VLIZ/ALFF
Bekijk deze animatievideo ook in het Engels

Diversiteit van algen


Animatie Diversiteit Algen
VLIZ/ALFF
Bekijk deze animatievideo ook in het Engels

De animatievideo's zijn een product van het Europese onderzoeksproject ALFF (Algae microbiomes: Friends or Foes) dat focuste op innoverend onderzoek rond algen. Ze werden ontworpen door Steve Bridger en gecoördineerd door het VLIZ en de BCCM/DCG Diatoms Collection, in nauwe samenwerking met het Laboratorium voor Protistologie en Aquatische Ecology van de Universiteit Gent.

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!