Zwemmen er in 2048 geen vissen meer in de oceaan?

Universiteit van Vlaanderen - Filip Volckaert
Universiteit van Vlaanderen

Honderd jaar geleden zaten de zeeën en oceaan nog vol vis, en zwommen er zelfs soorten rond van enkele meters groot! Nu is het minder goed gesteld met de visbestanden wereldwijd. Marien bioloog Filip Volckaert van de KU Leuven legt in een college van de Universiteit van Vlaanderen uit hoe dat komt, en wat wetenschappers eraan doen. Met een mooie podiumplaats voor het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin...

Het college is beschikbaar als video en als podcast via de website van de Universiteit van Vlaanderen, maar ook via andere mediakanalen.


Screenshot video UvVL Filip Volckaert
Universiteit van Vlaanderen

Filip Volckaert wil trouwens de mariene wetenschappers werkzaam aan Vlaamse universiteiten oproepen om deel te nemen aan dit initiatief. Hij is er alvast van overtuigd dat de Universiteit van Vlaanderen een mooie manier is om het brede publiek kennis te laten maken met het zeeonderzoek. Extra meegenomen is de coaching en begeleiding die je krijgt van de organisatoren om jouw kennis helder en visueel over te brengen. Vrouwelijke onderzoekers worden extra gestimuleerd om zich kandidaat te stellen. Interesse? Neem dan contact op met Jasmin van de Universiteit van Vlaanderen.

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!