Databeheerder en numeriek ecoloog voor innovatief planktononderzoek

Het Laboratory of Oceanography in Villefranche-Sur-Mer – een van de drie mariene stations verbonden aan de Sorbonne Universiteit (Frankrijk) – heeft momenteel twee vacatures open staan voor het werken met innovatieve plankton data. Ingenieurs en postdocs numerieke ecologie kunnen nog tot en met 15 maart solliciteren.

Het marien station van Villefranch-Sur-Mer heeft verschillende onderzoeksprojecten lopen die afbeeldingen van planktonsoorten verzamelen, wat een gigantische hoeveelheid data genereert en moeilijk te beheren valt. De uitdaging voor een ingenieur is om de afbeeldingen en data toegankelijk en voldoende kwalitatief te maken. Het initiële contract voor deze opdracht heeft een duur van 8 maanden, maar een vervolgcontract is mogelijk.

Meer over deze vacature

De tweede vacature betreft een postdoctoraal onderzoeker om met behulp van machine learning methoden de verdeling van planktonsoorten op een globale schaal te modelleren. Dit is op basis van omics data, verzameld binnen het Tara Oceans project. Voor kandidaten met een PhD in de numerieke ecologie of toegepaste wiskunde. Het contract is voor 1 jaar. Solliciteren kan tot en met 15 maart.

Meer over deze vacature

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!