20ste VLIZ Marine Science Day: zeven goede redenen om deel te nemen

#VMSD21
VLIZ

Op woensdag 3 maart 2021 is het zover: de 20e editie van de VLIZ Marine Science Day komt eraan. Vanwege de huidige coronamaatregelen hebben we deze jubileumeditie omgetoverd tot een online evenement van een halve dag. Lees hieronder zeven goede redenen waarom je zeker moet deelnemen!  

Waarom moet je inschrijven?

  • Verlang je –  net als wij – ook terug contact te maken met je collega's mariene wetenschappers? Het is al geleden van de laatste VMSD-editie in maart 2019.
  • We hebben een interessant online programma van een halve dag samengesteld, inclusief enkele nieuwigheden en verrassingen.
  • Je ontdekt het werk van jonge zeewetenschappers via presentaties en interviews.
  • Keynotespreker Griet Neukermans (UGent|VLIZ) leidt ons door haar internationale carrière in optische (remote) sensing en legt uit welke onderzoeksvragen ze daarmee aanpakt op vlak van mariene biogeochemie, ecologie en klimaat.
  •  We hebben de traditionele postersessie volledig herzien. Toch bepaal jij nog steeds wie de posterprijs wint!
  • Throwback time: ga samen met alle deelnemers terug in de tijd, naar de beginjaren van het VLIZ.
  • Speciale aandacht gaat naar de start van de Decennium van Oceaanwetenschappen voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties (2021-2030).

Conclusie: Als mariene wetenschapper – jong of senior, van een universiteit, onderzoeksinstelling of bedrijf – mag je niet ontbreken op deze feestdag voor de mariene wetenschappen in Vlaanderen!

Ontdek het volledige programma van #VMSD21 >

Hoe registreren?

Deelnemen aan dit evenement is gratis. Registeren kan tot en met 2 maart.

Als je registreert voor 28 februari, dan krijg je de mogelijkheid om mee te stemmen voor de posterwedstrijd. De dag voorafgaand aan het evenement ontvang je een e-mail met aanvullende informatie, de links naar het evenement en de postersessies, en ontdek je hoe je kunt stemmen op je favoriete poster.

Registreren voor #VMSD21 >

Throwback time!

Aangezien dit een jubileumeditie is van de VLIZ Marine Science Day, willen we je vragen om mee met ons terug te gaan in de tijd.

Stuur ons een foto van jezelf van ongeveer 20 jaar geleden (indien mogelijk in een mariene omgeving). Je kan deze opladen in het registratieformulier.

Op het einde van het evenement zullen we via alle verzamelde foto's terugblikken op de beginjaren van het VLIZ.

Lees er alles over op de vernieuwde VMSD-website >

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!