Hoorspel 'Marie en Operatie Noordzee' brengt WOII naar lagere schoolklassen

Wedstrijd Marie en Operatie Noordzee
Operatie Noordzee

Naar aanleiding van de expositie ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ in Seafront Zeebrugge werd een uniek luisterspel gelanceerd over de bevrijding van Belgische kust en Scheldemonding. Zo kan het onderwerp op een toegankelijke manier gebracht worden in klassen van de basisschool (8-12 jarigen). Beluister het hoorspel klassikaal en ga samen snel op zoek naar de juiste antwoorden. Van elk landsdeel (Vlaanderen, Brussel en Wallonië) wordt een klas tot winnaar gekroond. De winnaars van de wedstrijd ontvangen een verrassingsbox voor de hele klas met o.a. een toegangsticket voor de expo en een rondleiding op de marinebasis.

De expositie Operatie Noordzee 1944-’45 in Zeebrugge brengt het verhaal van de bevrijding van de Scheldemonding en de Belgische Kust door geallieerde troepen. Aan de hand van een uniek hoorspel - beschikbaar in het nederlands en het Frans - willen de organisatoren dit verhaal nu op een toegankelijke manier tot in de klassen van de basisschool brengen.

Aan het hoorspel is een wedstrijd gekoppeld waarbij deelnemende klassen kans maken op een verrassingsbox voor de hele klas met o.a. een toegangsticket voor de Expositie Operatie Noordzee 1944-’45.

De wedstrijd loopt van 22 maart tot 10 mei en is te vinden via www.operatienoordzee.be.

Voor de organisatie ervan sloegen vier partners de handen in elkaar: het War Heritage Institute, het Vlaams Instituut voor de Zee, Seafront en Westtoer. Ze kregen hiervoor de steun van de Nationale Loterij en de Vlaamse overheid.

Snel inschrijven en deelnemen aan de wedstrijd

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!