Jaarboek vat de realisaties van het VLIZ in 2020 samen

Het VLIZ-jaarboek 2020
VLIZ

Het VLIZ-jaarboek 2020 geeft een overzicht van de hoogtepunten voor het VLIZ in 2020, alsook een focus op de werking van het instituut ten dienste van het zeewetenschappelijk onderzoek, beleidsverantwoordelijken, de industrie, educatoren, en het brede publiek. Via performantie-indicatoren (KPI’s), heel wat cijfermateriaal, en verschillende oplijstingen tracht het VLIZ zo transparant als mogelijk te zijn over de algehele werking.

Het hoeft geen betoog dat 2020 een nogal ongewoon jaar was. Zo zag het VLIZ zich genoodzaakt om een hele waaier aan geplande activiteiten en evenementen, waaronder de festiviteiten naar aanleiding van het feestjaar 20 jaar VLIZ, af te gelasten, uit te stellen of een nieuwe invulling te geven. Maar COVID-19 creëerde ook opportuniteiten. Het voorbije jaar etaleerde het VLIZ zijn flexibiliteit door snel te schakelen naar een nieuwe manier van werken en de activiteiten bij te sturen. Naast de basisdienstverlening, de projecten en het lopende onderzoek, zette het VLIZ volop in op nieuwe initiatieven. Een gevarieerd pakket aan innovatief onderzoek, nieuwe publicaties en opgefriste vormen van (digitale) communicatie gerelateerd aan de coronacrisis, zijn daarvan het gevolg. Een bloemlezing van deze initiatieven kan u nalezen in de hoogtepunten van 2020.

Daarnaast biedt het jaarboek 2020 ook een gebald overzicht van de realisaties van het VLIZ sinds de start van de huidige beheerperiode in 2017. Dit ter voorbereiding van de nieuwe vijfjarige beheersovereenkomst tussen het VLIZ en de Vlaamse overheid en de Provincie West-Vlaanderen, en de hiermee gepaarde evaluatie van het instituut in 2021.

Zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie van het jaarboek kan digitaal (pdf) geraadpleegd worden via de VLIZ-website.

Download het VLIZ-jaarboek 2020

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!