VLIZ werft aan: PhD-onderzoeker mariene microbiële interacties

phd mariene microbiële interacties
VLIZ | Nick Decombel Fotografie

Het VLIZ en UGent willen beter begrijpen hoe fytoplankton, zoöplankton en bacteriën de dynamiek van zwevende deeltjes en de sedimentmineralogie beïnvloeden in de Belgische Noordzee. Een combinatie van frequente veldstaalnames – waar flow cytometrie en beeldvormingstechnieken op losgelaten worden – en een experimentele benadering moet de interacties en feedbackmechanismen tussen de biologische activiteiten en remineralisatie blootleggen. Kom jij ons onderzoeksteam versterken om dit mee uit te pluizen?  Solliciteren kan tot en met 13 juni.

Het VLIZ zoekt een onderzoeker die vanaf 1 juli de afdeling Onderzoek komt versterken in het kader van het project BG-Part (BioGeochemical PARTicle interactions and feedback loops on the Belgian Continental Shelf). Dit project behandelt de interacties en feedbackmechanismen tussen biologische activiteiten en de sedimentmineralogie, en wil een beter inzicht krijgen in de dynamiek van zwevende deeltjes en het functioneren van ecosystemen in het Belgisch deel van de Noordzee.

Het VLIZ zal zich toeleggen op de analyse van de samenstelling van de fytoplanktongemeenschap, de primaire productie, de samenstelling van de zoöplanktongemeenschap en de bacteriële abundantie, en zet daarvoor zowel flowcytometrie als beeldvormingstechnieken in. Een andere belangrijke taak is het bestuderen van de impact van bacteriën en zoöplankton op de dynamiek van vlokken door begrazing en remineralisatie van het organisch materiaal (experimentele benadering).

De succesvolle kandidaat zal werken binnen de VLIZ-onderzoekseenheid Life’s Roots and Rates, met collega's die verschillende aspecten van de mariene microbiële ecologie bestuderen. Het doctoraat zal worden begeleid door de onderzoeksgroep Protistologie en Aquatische Ecologie (Universiteit Gent), waar een andere doctoraatsonderzoeker aan hetzelfde project zal gaan werken.

Meer over deze vacature en hoe solliciteren

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!