Bezoek VLIZ virtueel: rondleiding in het Marien Station Oostende

Dronebeeld van het Marien Station Oostende
VLIZ | Bart De Smet

Tot voor kort stond voor iedereen met een interesse voor de zee ─ van wetenschappers over bedrijven tot geïnteresseerde burgers ─ de deur van het VLIZ wagenwijd open. Helaas maakten de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende maatregelen een bezoek een pak moeilijker. Nochtans staat het VLIZ niet stil en willen we onze voortgang graag met jullie delen. In de speciale zesdelige videoreeks ‘Bezoek VLIZ virtueel’ belichten we een selectie van nieuwigheden en VLIZ-faciliteiten die wegens corona niet of moeilijk toegankelijk zijn. Want als jij niet naar het VLIZ kan komen, dan brengen wij het VLIZ wel naar jou!

Tussen mei en november serveert Testerep magazine je elke maand een filmpje uit de reeks ‘Bezoek VLIZ virtueel’. In de tweede aflevering nemen we je mee op een rondleiding in het Marien Station Oostende, het satellietlaboratorium aan zee.

Het Marien Station Oostende ligt op een boogscheut van het huidige én toekomstige VLIZ-hoofdgebouw. Momenteel breidt het VLIZ zijn Marien Station uit met een nieuw, energiezuinig gebouw dat plaats zal bieden aan een innovatief robot- en onderzoekscentrum. Door een zeewaterleiding van het strand naar de laboratoria zal het MSO ook kunnen beschikken over een testbad met zeewater.


Het Marien Station Oostende
VLIZ

De filmpjes zijn Engelstalig ingesproken, maar zijn zowel in het Nederlands als het Engels ondertiteld.

Bekijk alle filmpjes uit de reeks 'Bezoek VLIZ virtueel'

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!