Eerste PlaneetZee-kinderworkshop op VLIZ: bestuur je zelfgebouwde onderwaterrobot!

PlaneetZee workshops
PlaneetZee | VLIZ

Ben je tussen 9 en 12 jaar oud en vind je robots supercool? Ben je gefascineerd door de onbekende wereld onder water? Dan ben je misschien ook gek op ROV’s. Dit zijn onderwaterrobots die je vanop afstand kan besturen. Wetenschappers gebruiken ze om plaatsen in de (diep)zee te bereiken waar we anders niet kunnen komen. Op 7 juli (14:00-17:00) bouw je met eenvoudige materialen en 3 motoren een heuse onderwaterrobot, die je zelf mag besturen! De workshop wordt begeleid door de educatieve medewerkers van het VLIZ.

Wanneer?
Woensdag 7 juli 2021, 14u – 17u

Voor wie?
Enthousiaste kinderen van 9 tot 12 jaar

Kostprijs?
€ 5

Waar?
Marien Station Oostende (MSO) - Slipwaykaai 2, 8400 Oostende

Inschrijven?
https://registration.vliz.be/robotworkshop
 

Leren over de zee, ook buiten de schooluren

De educatieve website van het VLIZ – www.planeetzee.be – richt zich traditioneel tot leerkrachten van het secundair onderwijs. Via PlaneetZee bieden we hen materiaal aan om hun leerlingen in de klas onder te dompelen in de oceaan, en meer oceaangeletterd te maken. Binnenkort wil VLIZ zich ook richten tot een nieuwe doelgroep: leerkrachten van het lager onderwijs.

Deze zomer gaan we alvast zelf eens aan de slag met kinderen om hen te fascineren voor robots en de zee, en dat buiten de schoolcontext om. We geven alvast mee dat er op woensdagnamiddag 27 oktober nog een workshop volgt rond een ander thema! Houd dus zeker onze website en nieuwskanalen in de gaten!

 


workshop onderwaterrobots
VLIZ

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!