Oostende gaststad voor internationale conferentie aquatische invasieve soorten

ICAIS2022 Oostende
ICAIS2022

Over heel de wereld behoren invasies door niet-inheemse soorten tot een van de grootste bedreigingen voor de lokale biodiversiteit. De klimaatverandering blijkt de impact van deze invasieve soorten alleen maar te versterken. In 2022 komt het 22ste Internationaal Congres over Aquatische Invasieve Soorten (ICAIS) naar Oostende. Dien voor 30 september 2021 een abstract in en stel jouw onderzoeks- of beheerproject voor op het hybride event waar deelnemers uit meer dan 30 landen de sessies online zullen meevolgen.

Op het Internationaal Congres over Aquatische Invasieve Soorten (ICAIS) komt onderzoek aan bod om introducties en de verspreiding van invasieve soorten te beperken, zowel in zee, estuaria als in zoete wateren. ICAIS bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, waaronder soortenbiologie; risicobeoordeling en preventie; beheer en controlemethoden; impact op en herstel van het ecosysteem; initiatieven voor onderwijs en voorlichting. De ICAIS-conferenties blijken vaak ook een katalysator voor het opzetten van internationale samenwerking op het gebied van onderzoeks- en beheerprojecten naar invasieve soorten.

De 22ste editie van de ICAIS-conferentie vindt plaats van 18 tot 22 april 2022 in het Thermae Palace Hotel in Oostende. Voor het eerst zal er naast het gewone gedeelte ook een virtueel luik zijn. Deelnemers kunnen er online sessies volgen en interactief in contact komen met sprekers en collega’s. Organisatoren van deze 2022-editie van het ICAIS zijn het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) en het Bureau Risicobeoordeling & Onderzoek (BuRO) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ze doen dit in nauwe samenwerking met het Invasive Species Centre (ISC) uit Canada.

Meer informatie

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!