Vertrek samen met Wim Opbrouck en het I.O.B.Z. op Expeditie Noordzee

Expeditie Noordzee I.O.B.Z.
I.O.B.Z.

In de podcastreeks ‘Expeditie Noordzee’ gunnen Wim Opbrouck en De Tijd-journaliste Stephanie De Smedt je een blik achter de schermen van economie, technologie, onderzoek en werk op de Noordzee. Zo ontdekt u hoe zeerobots onze grenzen verdedigen, hoe extreem offshore trainingskampen zijn en wat een losgeslagen knollenplukker doet op de bodem van de Atlantische Oceaan. De podcasts zijn nog maar een begin… want er komt ook een heuse documentaire 'De 11e provincie' waarin het zogenaamde ‘Instituut voor Onderzoek van de Betovering der Zeeën’ of I.O.B.Z. met een team van wetenschappers, kunstenaars en ander vreemd gevogelte onderzoek doen naar alle aspecten van het Belgisch deel van de Noordzee.

In de podcasts zijn achtereenvolgens DEME-topman Luc Vandenbulcke, Koen Geirnaert van dotOcean, Karen Rappé van het Vlaams instituut voor de Zee en Geert Moerkerke van de ELIA Group te gast. De podcasts zijn te beluisteren in de reeks ‘De Tijd Vooruit’ via jouw favoriete podcastkanaal.


logo podcastreeks De Tijd
De Tijd
Beluister hier de vierdelige podcast via Open Spotify

De podcastreeks is maar een van de activiteiten van het door Wim Opbrouck opgerichte ‘Instituut voor Onderzoek van de Betovering der Zeeën’ of I.O.B.Z. Het instituut wil een platform zijn waar ondernemers, wetenschappers, kunstenaars en overheid – op het ritme van eb en vloed – samen toekomstgerichte opportuniteiten verkennen, kennis en ervaringen uitwisselen, en elkaar inspireren en motiveren om deze 11de provincie wereldwijd zichtbaar te maken.

Zo werkt Wim Opbrouck binnen het transmediaal project aan de documentaire film 'De 11e provincie', waarin hij met een team van wetenschappers, mariene biologen, kunstenaars en ander vreemd gevogelte onderzoek zal doen naar alle aspecten van het Belgisch deel van de Noordzee. Partners hier zijn VLIZ, BMM, De Blauwe Cluster en enkele maritieme bedrijven, Stad Oostende, de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse en federale overheid.

Naar de website van I.O.B.Z.

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!