Bezoek VLIZ virtueel: op pad met het wetenschappelijk duikteam

Een wetenschappelijk duiker van VLIZ aan het werk in de Noordzee
VLIZ

Tot voor kort stond voor iedereen met een interesse voor de zee ─ van wetenschappers over bedrijven tot geïnteresseerde burgers ─ de deur van het VLIZ wagenwijd open. Helaas maakten de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende maatregelen een bezoek een pak moeilijker. Nochtans staat het VLIZ niet stil en willen we onze voortgang graag met jullie delen. In de speciale zesdelige videoreeks ‘Bezoek VLIZ virtueel’ belichten we een selectie van nieuwigheden en VLIZ-faciliteiten die wegens corona niet of moeilijk toegankelijk zijn. Want als jij niet naar het VLIZ kan komen, dan brengen wij het VLIZ wel naar jou!

Tussen mei en november serveert Testerep magazine je elke maand een filmpje uit de reeks ‘Bezoek VLIZ virtueel’. In de derde aflevering daal je samen met het wetenschappelijk duikteam af in de Noordzee.

Het VLIZ heeft een 11-koppige wetenschappelijk duikteam dat een brede waaier aan onderwateroperaties uitvoert in de Noordzee en op binnenwateren. Naast VLIZ-onderzoekers doen ook verschillende mariene onderzoekseenheden, overheidsinstituten en privébedrijven uit binnen-en buitenland een beroep op de expertise van het duikteam.


Bezoek VLIZ virtueel: het wetenschappelijk duikteam
VLIZ

De filmpjes zijn Engelstalig ingesproken, maar zijn zowel in het Nederlands als het Engels ondertiteld.

Bekijk alle filmpjes uit de reeks 'Bezoek VLIZ virtueel'

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!