Strandgidsje zoomt in op de Vlaamse kust tussen Gravelines en Cadzand

Het Strandgidsje van het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne
Duinpanne

15 jaar na een eerste provinciaal gidsje over strandvondsten brengt het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne deze zomer een volledig herwerkt pocketgidsje over het strand uit. Het gidsje bevat heel wat informatie, foto’s en tekeningen over de meest voorkomende aanspoelsels op het strand tussen Gravelines en Cadzand. Toeristen, leerkrachten en (beginnende) natuurgidsen die interesse tonen in de vloedlijn en zich verwonderen over hun strandvondsten zullen dit naslagwerkje vast en zeker appreciëren.

Naast informatie over ruim 100 beschreven soorten vindt u in het Strandgidsje actuele info en tips over strandafval, rustende zeehonden, gewonde vogels en wilde dieren.

De Nederlandstalige versie van het pocketgidsje kost 5 Euro en is te koop bij alle toeristische diensten, alle bezoekerscentra aan onze kust en online via de webshop van de Provincie West-Vlaanderen. Een Franstalige en Duitstalige versie volgen in het najaar van 2021.

De gids kwam tot stand door een samenwerking van het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne met lokale experten en partners van over de Franse grens, zoals de Strandwerkgroep België, natuurgidsen en CPIE Flandre Maritime.

Online te koop via de webshop van Provincie West-Vlaanderen

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!