Architectuur als antwoord op uitdagingen in een snel veranderende wereld

Festival van de Architectuur Oostende
Lanno & Callemin

Van 14 tot 17 oktober strijkt het tweejaarlijkse Festival van de Architectuur (F/a) neer in Oostende. Voor iedereen met een hart voor een goed ontworpen leefomgeving en interesse in hoe architectuur een antwoord kan bieden op de uitdagingen van onze snel veranderende wereld. Naast workshops, wandelingen, voorstellingen en talks, is er op vrijdag 15 oktober in De Grote Post een internationaal colloquium waar experten en ervaringsdeskundigen er inspireren, discussiëren en reflecteren over het thema ‘Architectuur in transit’. In samenwerking met het VLIZ.

Het tweejaarlijkse Festival van de architectuur (F/a) laat je vier dagen lang proeven van architectuur in de breedste zin van het woord. Waarom is het zo belangrijk dat onze leefomgeving goed ontworpen is? En wat verstaan architecten, ontwerpers, kunstenaars en beleidsmakers onder een ‘een goed ontworpen leefomgeving’? Workshops, (architectuur)wandelingen, voorstellingen en talks moeten bezoekers uitdagen om op een andere manier naar hun omgeving te kijken. Maar ook om ideeën en ervaringen uit te wisselen over architectuur in transit. Zo komen we uit bij thema’s als het veranderende klimaat, migratie en ons koloniaal verleden. Benieuwd naar het volledige programma van de boeiende vierdaagse?

Colloquium: Architectuur in transit

Naar goede gewoonte is er tijdens het F/a ook een internationaal colloquium (15 oktober). Experten en ervaringsdeskundigen inspireren, discussiëren en reflecteren er tijdens lezingen, panelgesprekken en workshops over het thema ‘Architectuur in transit’. Met diverse onderwerpen, die heel wat Oostendenaren en andere kustbewoners zullen bekoren, zoals o.a. de vernieuwing van de historische havenbuurt, de stijgende zeespiegel (i.s.m het VLIZ), erfgoed, samenleven, de stad haar koloniale erfenis, fietsen door een Oostende in transit, … Ben je erbij?

Alles over het colloquium

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!