Lezingenreeks focust op klimaatverandering aan de kust

Publiekslezingen over klimaatverandering aan de kust
SARCC

De klimaatverandering heeft ook op onze kust een sterke impact. Denk aan overstromingen, lange periodes van droogte, etc. Hoe kunnen we ons op een duurzame en meer natuurlijke manier wapenen tegen deze veranderende weersfenomenen? Op deze vraag wil het Departement Omgeving in het kader van het het Europese Interregproject SARCC een antwoord bieden tijdens de lezingenreeks 'expertenkijk op de klimaatverandering aan de kust' voor het brede publiek.

De lezingen focussen telkens op 1 van de volgende 4 thema's: het veranderende watersysteem (Prof.dr. Patrick Meire & Prof. dr. Patrick Willems), morfologie van de kustlijn: vroeger en nu (Prof. Dr. Dries Tys & Prof. Dr. Pieter Rauwoens), Biodiversiteit in de duinen (Prof. Dr. Dries Bonte & Sam Provoost), en De toekomst van de landbouw in de polders (Jeroen De Waegemaeker, Sylvie Fosselle & Sarah Garré).

De lezingen gaan door tussen oktober 2021 en maart 2022 en dit in verschillende kustgemeenten. Bezoek de website van het Departement Omgeving voor meer duiding over de lezingen en praktische info.

Meer info over de lezingenreeks

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!