Open Sea Lab 3.0 hackathon

De Open Sea Lab Hackathon is een uniek online evenement dat data- en multidisciplinaire wetenschappers, softwareontwikkelaars, sociale vernieuwers, studenten en bedrijven uit Europa en de rest van de wereld samenbrengt. De teams worden uitgedaagd om de rijkdom aan open-source mariene data in het nieuwe gecentraliseerde EMODnet-portaal te verkennen, en hiermee oplossingen te ontwikkelen voor de grote uitdagingen waar de oceaan momenteel tegenaan botst.

Bouw samen mee aan oplossingen voor grote oceaanuitdagingen

  • Uitdaging 1: Bescherming en herstel van biodiversiteit in mariene en zoete wateren
  • Uitdaging 2: Elimineren van de vervuiling van onze oceaan, zeeën en wateren
  • Uitdaging 3: De Blauwe Economie koolstofneutraal en circulair maken
  • Uitdaging 4: Bijdragen aan de UN Decade van oceaanwetenwetenschap voor duurzame ontwikkeling
  • Uitdaging 5: Sociale innovatie bevorderen
  • Uitdaging 6: Wild card: hack the ocean!


De hackathon staat open voor iedereen, zowel voor mensen met een technische als niet-technische achtergrond. Je vormt een multidiciplinair team, samen met andere enthousiastelingen die net als jij willen bijleren en willen bouwen aan oplossingen voor een beter beheer van de oceaan.

De winnaars van deze derde editie van de hacathon mogen afreizen naar de European Maritime Day op 30 maart in Brest (Frankrijk). Daar worden ze getrakteerd op een boeiend activiteitenprogramma en kunnen ze genieten van de expo-, pitching- en netwerkmogelijkheden om hun talenten en oplossingen te tonen aan een internationaal maritiem publiek (tot 5000 euro reis- en verblijfkosten per team).


OSL 3.0
EMODnet
Meer info en inschrijven

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!