Spetterend doeboek ‘Wild van water’

Cover Wild van Water
Mythras Books

‘Wild van water’ is een wetenschappelijk doeboek voor iedereen vanaf 9 tot 109 jaar. Het staat vol spannende vragen, sterke verhalen en boeiende experimenten die je gewoon thuis kan uitvoeren. Ines Tavernier en Binke D’Haese (VLIZ) zorgden voor alle info, wist-je-datjes en leerrijke activiteiten rond meer dan 30 water-thema’s. Joris Thys stond in voor de vormgeving en illustraties.

Water is overal. Je zwemt erin, je drinkt het op en je plast het uit. Het valt uit de lucht en het zit diep in de grond. Je kan erop varen en schaatsen, erin duiken en zwemmen. Je kan er zelfs doorheen vliegen. Water is de thuis van spannende diepzeewezens, mysterieuze wouden en vriendelijke kwallen.

‘Wild van Water’ is een spetterend doeboek over water. Met sterke verhalen en boeiende experimenten over plassende dino’s, lekker zeewier en zinkende boten. Over bibberende ijsberen, stoere duikers en zeezieke vissers. Over bloemen op het strand, de baard van meneer mossel en lichtjes in de zee. Als je wild van water bent, dan is dit boek voor jou.
 


pagina uit het doeboek Wild van water

Over de auteurs

Binke D'Haese en Ines Tavernier zijn twee biologen van het wetenschapscommunicatieteam van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Hun doel: met dit boek de oceaan in elke huiskamer brengen. De ideale ingrediënten hiervoor? Een antwoord zoeken op de vele ‘waarom-vragen’ van hun kinderen thuis, hun jarenlange ervaring in het secundair onderwijs en hun eigen enthousiasme. Mix daar nog wat wetenschappelijke nieuwsgierigheid, een snuifje experimenteerdrang en een liefde voor verhalen door en tadaaaaa: iedereen wild van water!

Illustrator en graphic designer Joris Thys stond in voor de vormgeving, lay-out en illustraties. De illustraties vormen op speelse wijze een volwaardige aanvulling aan de teksten en experimenten.
 


Team eduactie @VLIZ: Ines Tavernier (links) en Binke D'Haeze (rechts)
VLIZ

Te koop via de VLIZ-shop

Het 80 pagina's tellende hardcoverboek is verkrijgbaar in de boekhandel, maar ook via de VLIZ-shop voor 24.99 euro.

Naar de VLIZ-shop

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!