Zeebad: kom je onderdompelen in het VLIZ-onderzoek en de zee

Marine Robotics Center bij VLIZ
VLIZ | Nick Decombel Fotografie

Tijdens het Zeebad-event bieden we nieuwsgierigen een blik achter de schermen van de werking van het VLIZ en het zeeonderzoek. Een dagvullend programma met onder andere een boeiende lezing over de meest prangende kwesties van de zee, gevolgd door een rondleiding door de InnovOcean Campus waarbij de bibliotheek en het panoramisch zicht over de haven aan bod komen. Na een broodjeslunch wandelen we richting het Marien Station Oostende voor een bezoek aan de laboratoria en de loodsen met de nieuwste technologiën voor zeeonderzoek, denk aan onderwaterrobots en allerhande meettoestellen. Bedoeling is dat we op regelmatige basis een Zeebad organiseren, waar particulieren en kleine groepen kunnen voor inschrijven. Houd hiervoor de kalender op de VLIZ-website in het oog. Het eerste Zeebad gaat door op donderdag 27 juni. Snel inschrijven is de boodschap!

De oosteroever in Oostende bruist van de activiteiten, niet op zijn minst met het onderzoek naar de zee. Onze zee heeft ons zoveel te bieden en vanuit het Vlaams Instituut voor de Zee willen we de kennis over onze kusten, de zeeën en de oceaan versterken. Die kennis delen we graag met iedereen. De zee beïnvloedt ons leven. Ook wat wij doen heeft een invloed op de zee. Denk aan de grote problematieken van klimaatverandering, vervuiling en het verlies aan biodiversiteit. Onderzoek naar de zee helpt in het detecteren van deze veranderingen, het analyseren van problemen en het voorstellen van oplossingen.

Dit alles voert het VLIZ uit vanuit twee iconische gebouwen op de Oosteroever: de InnovOcean campus - het blauwe gebouw langs de kustbaan - en het Marien Station Oostende – het houten gebouw onder de vuurtoren de Lange Nelle.  

Programma

We ontvangen je op de InnovOcean campus Jacobsenstraat 1 

10:00 - Onthaal met koffie; met toelichting over De Zee als Goed Doel 
door Karen Rappé contactpersoon goede doelenwerking VLIZ

10:30 - Lezing ‘Onze zee’ 
door Jan Seys, woordvoerder VLIZ  

12:00 - Broodjeslunch

13:00 - Bibliotheeksbezoek onder leiding van Fons Verheyde, bibliothecaris

13:30 - Wandeling naar het Marien Station Oostende 

14:00 - Rondleiding in het Marien Observatie Centrum en het Marien Robotics Centrum. Bezoek aan het gloednieuwe zeebelevingslab.  

16:00 - Afsluiter

Kostprijs

We vragen een bijdrage van 20 EUR, koffie en broodjeslunch inbegrepen. De opbrengst is ten voordele van de goede doelenwerking van het VLIZ De Zee als Goed Doel. Daarenboven geniet je van 10% korting bij aankoop van een item uit de Sea&Science-collectie ter plaatse.  

Inschrijven via de webshop van VLIZ

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!