ZEEKERWETEN op 15 en 16 juni - programma & tickets

ZEEKERWETEN wetenschapsfestival aan zee
ZEEKERWETEN.be

Het Marien Station Oostende zal op 15 en 16 juni bruisen van wetenschap, kunst en creativiteit. Met heel veel doe- en beleefactiviteiten voor jong en oud! 

Een kleine greep uit het programma: 

Op locatie

 • Radio 1-uitzending 'Voorproevers' bijwonen
  Kom op zaterdag 15 juni deel uitmaken van het live-publiek van ‘Voorproevers’, een uitzending waarin alles draait rond afval in zee. 
   
 • Virtual Reality, klimaat en plankton
  In het splinternieuwe ‘Digital Experience Lab’ in de VLIZ WOII-bunker ontdek je wat VR verbindt met klimaatwijziging en plankton. Ideaal voor zij die op zoek zijn naar een unieke en bizarre zee-ervaring. 
   
 • Met de wind in de zeilen
  Windmolens op zee zijn intussen een vertrouwd beeld. Laat je meevoeren in de wereld van de ‘mega-windies’. Bouw zelf een windmolen met SeaCoop of wordt dé winnaar van een gigantisch leuk bordspel bij de stand van BOP. 
   
 • Openluchtspektakel 'De Verdronken Ballades van Testerep'
  Ooit lag er voor de Belgische kust het eiland Testerep. Van Oostende aan de ene kant tot Westende aan de andere. Tot de mensen kwamen, het eiland bebouwden, de bomen kapten en het onvermijdelijk ten prooi gaven aan de golven. Flashbacks naar het middeleeuwse schiereiland Testerep, met theatergezelschap BRODER. 
   
 • Zilte zondes - koken met zeewier
  Ontdek met al je zintuigen de veelzijdigheid van zeewier (doorlopend). Ontdek de kunst van het koken met zeewier tijdens deze exclusieve workshop met Hilde Goossens. In samenwerking met Zwin Natuur Park.
   
 • ...

Uitzwermen in de buurt

 • Fietstocht naar de grootste Oostendse kustvogelkolonie
  Stap op je fiets en doe mee aan onze fietstocht langs de Spuikom! Ontdek de prachtige omgeving terwijl je sternen en meeuwen spot. Een leuke en actieve manier om de natuur te verkennen en van de buitenlucht te genieten. Vergeet je verrekijker niet! In samenwerking met Natuurpunt.
   
 • Plastic atelier bij O.666 
  Ontdek je hoe de Proper Strand Lopers te werk gaat bij het verzamelen en onderzoeken van zeeafval. Daarnaast is er een creatieve stand met fascinerende trash art, waar je de schoonheid van gerecycled materiaal kunt bewonderen. In het plastic atelier O.666 blaas je plastic een tweede leven in. Tijdens de workshop upcycling kan je uit plastic afval je eigen frisbee, bloempotje of zelfs surfboardvinnen maken.
   
 • Stap aan boord van een vissersschip
  Ervaar het maritieme leven van dichtbij door een bezoek aan de Broodwinner, een opleidingsvaartuig voor de visserij. Op de Hendrik Baelskade zullen studenten van het Maritiem Instituut Mercator en experts van ILVO diverse demonstraties geven. 
   
 • Zeeatelier op het strand van Oosteroever
  Duinpanne, Horizon Educatief en en het strandobservatienetwerk SeaWatch-B van VLIZ zetten de natuurrijkdom van de zee in de kijker! Op het Oosteroeverstrand  verschijnt een groot Zeeatelier waar je ontdekt wat er leeft in zee, op het strandhoofd, het natte en het harde zand. In de namiddag kan iedereen vanaf 6 jaar zelf gaan kruien in zee!
   
 • Theaterwandeling in de buurt
  De klimaatwijziging: onze schuld, niet ons probleem? Vertrek op de wandeling T-2124 met Barbara T'Jonck door een mogelijke verre toekomst van waterschouten, geluidsvissen en onderwatergedachten. In samenwerking met KAAP.
   
 • Speurtocht natuur & erfgoed Halve Maan
  Natuur, geschiedenis en erfgoed komen samen tijdens deze fascinerende Natuurpunt-wandeling op de Oosteroever, met bezoek op de Halve Maan. Laat je zintuigen prikkelen en je geest verrijken terwijl je deelneemt aan deze unieke reis door de tijd en de natuur. 

  ...
Ontdek het uitgebreide programma van 15 en 16 juni

Reserveer jouw plaatsje!

Veel van de activiteiten op ZEEKERWETEN zijn doorlopend of zonder reservatie. Kom af op het juiste uur naar de plaats van afspraak (zie programma). Enkele activiteiten zijn echter op reservatie en hebben een beperkt aantal plaatsen. 

Reserveer snel jouw plaatsje!

promovideo ZEEKERWETEN
VLIZ

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!