Batavia: podcast over het waargebeurde verhaal van een gruwelijke scheepsreis

podcats Batavia - Het Geluidshuis
Het Geluidshuis & HUMO

De nieuwste podcast van Het Geluidshuis vertelt het waargebeurde verhaal van een van de gruwelijkste scheepsreizen uit de geschiedenis: een audio-epos over verraad, wreedheden en vriendschap. In 12 spannende afleveringen zeil je mee met de Batavia naar het Oosten en ontdek je hoe gekrenkte eer en ongebreideld winstbejag alles op de klippen doen lopen.

Net geen 400 jaar geleden, op 29 oktober 1628, vertrekt de Batavia – het gloednieuwe vlaggenschip van de Oost-Indische Compagnie – vanuit Amsterdam op een 9 maanden lange reis naar de stad in het Oosten met de dezelfde naam. De mensen aan boord bidden om een veilige vaart. Maar dat is buiten één man gerekend. Volg het gruwelijke schrikbewind van psychopaat Hieronymus Corneliszoon en zijn handlangers vanaf de eerste rij. En sluit je aan bij de dappere enkelingen die in opstand komen.

Batavia is zoals historische Hollywoodfilm in luistervorm met een ijzersterke internationale cast. Je herkent ondermeer de stemmen van Jan Decleir, Raymond Thiry, Jonas Vermeulen, Martin Schwab, Robby Cleiren, Teun Luijkx, Bart Hollanders, Joke Emmers en vele anderen. Productie: Het Geluidshuis.

De podcast is geschikt voor luisteraars vanaf 16 jaar. De 12 afleveringen zijn gratis te beluisteren via Spotify en andere podcastkanalen. Vanaf 28 oktober komen elke vrijdag 2 nieuwe afleveringen online.

Beluister de podcast op Spotify

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!